E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇBS'NİN HAYATI İFLAS ERTELEMEYE BAĞLI---

ÇBS'NİN HAYATI İFLAS ERTELEMEYE BAĞLI

ÇBS'NİN HAYATI İFLAS ERTELEMEYE BAĞLI
13 Nisan 2010 - 08:05 borsagundem.com

Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim şirketi, sermayesinin yüzde 64'ü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören ÇBS Boya'nın faaliyetlerini sürdürmesinin iflas ertelemeye bağlı olduğunu bildirdi.

Bankalara ve çeşitli kurumlara olan 26 milyon 204 bin dolarlık borcu nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ÇBS Boya'nın 2009 mali tablolarını inceleyen Güreli Müşavirlik, özsermayesini tamamen kaybeden şirketin, muhasebe ve finansal raporlama ile görevli personelin sayısındaki yetersizlikler nedeniyle tamamlanamayan stok ve envanter çalışmaları nedeniyle sağlıklı bir denetimin yapılamadığını da açıkladı. ÇBS Boya, geçen yıl mahkemeye başvurarak iflas erteleme talep etmişti. İflas erteleme ile ilgili davanın 1 Haziran'da karara bağlanması bekleniyor. Güreli Mali Müşavirlik'in denetim raporuna göre, şirketin faaliyetlerini sürdürebilmesi büyük oranda bu talebin kabul edilmesine ve yeni kaynak teminine bağlı. Sağlıklı denetim yapılamadı Denetim raporunda, şirketin içinde bulunduğu finansal olumsuzluklar nedeniyle sağlıklı bir denetim sonucuna ulaşamadığını açıklayan Güreli Mali Müşavirlik, ÇBS Boya'nın İstanbul Yaklaşımı kapsamında protokole bağladığı borçlarını ödemede sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, bankalara gönderilen yapılandırma mutabakatı ile ilgili mektuplara da yeterli oranda cevap alınmadığını vurguladı. Tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın 10 milyon dolarlık kredi bakiyesinin tahsilatı konusunda hukuki süreç başlattığını bildiren denetim şirketi, devam eden icra takipleri ve davalara yönelik karşılık ayrılmadığına dikkat çekti. ÇBS Holding A.Ş. ve ilişkili şirketlerine verilen kefaletlerle ilgili olarak LBT Varlık Yönetim'in başlattığı 9.2 milyon dolarlık icra emrine yapılan itiraz kabul edilmezse ÇBS Boya, önemli tutarda bir finansal yükümlülük ile karşı karşıya kalacak. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)