E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemaat CHP ittifakı nasıl olacak?---

Cemaat CHP ittifakı nasıl olacak?

Cemaat CHP ittifakı nasıl olacak?
04 Aralık 2013 - 08:19 borsagundem.com

Yazar Ruşer Çakır, CHP heyeti ile Gülen Hareketi'nin ABD’deki temsilcileriyle buluşmasını değerlendirdi

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Kılıçdaroğlu'nun iktidar-cemaat kavgasına yakından ilgili olduğunu ancak tarafsız bir tavrı benimsediğini yazdı.

AK Parti ile kavgalı olan cemaat rotayı CHP'ye mi kırdı? Taraflar Washington’da biraraya geldi. Gazeteci Ruşen Çakır, Ankara'da yankı bulan bu buluşmanın perde arkasını ve yansımalarını bugünkü köşesinde ele aldı.

Yakınlaşmanın kolay olmayacağının nedenlerini sıralayan Çakır, iki yapı arasındaki mesafenin büyük olduğuna işaret ediyor.

HER KÖTÜLÜĞÜN ALTINDA CEMAAT ARANIYORDU

(...)Cemaatin AKP ile girmiş olduğu ittifak döneminde, özellikle medyası üzerinden CHP’ye ve onun tabanına alenen saldırmış olduğunu net bir şekilde hatırlıyoruz. Benzer bir şekilde CHP tabanının ciddi bir bölümü, yakın zamana kadar her türlü kötülüğün ardında cemaati görüyordu."

TARAFTARLAR NASIL İKNA OLACAK?

Cemaat ile CHP'nin ortak düşman etrafından müttfik olacaklarını ileri sürmenin abartılı olacağını yazar Çakır'a göre, Kılıçdaroğlu’nun da Gülen’in de kendi taraftarlarını, geçmişte hiçbir şey yaşanmamış gibi böylesi bir ittifaka ikna etmeleri kolay olmayacak. Geçmişte yaşananları hatırlatan Çakır, olası ittifakın uzun ömürlü olmayacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın cemaate karşı muhalefet partilerini milli iradeye sahip çıkmaya çağırmasını değerlendiren yazar, CHP'nin kavganın iki arasında kalabileceğine dikkat çekiyor.

(...)Washington’da Kılıçdaroğlu’na hemen herkes bu kavgayı ve kendisinin tavrını soruyor. CHP liderinin dershane konusuna bakışı cemaatinkine daha yakın: İhtiyaç ortadan kalkmadığı müddetçe dershanelere dokunmanın yanlış olacağını savunuyor. Fakat kavganın siyasi boyutuyla ilgili sorularaysa bağlayıcı cevaplar vermekten özenle kaçınıyor, kavganın bundan sonraki seyrini beklemek gerektiğini söylüyor. Kısacası konuyla çok yakından ilgili ama nötr bir tavrı benimsiyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu kavgaya (en azından şimdilik) doğrudan müdahil olmayarak, buna karşılık olaya “yesinler birbirlerini” basitliğinde de bakmayarak doğru yaptığını düşünüyorum. Fakat bu tutum uzun sürmeyebilir ve CHP ile lideri, gidişata göre kendilerini kavganın tam ortasında bulabilirler. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)