E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiCep telefonu faturalarına inceleme!---

Cep telefonu faturalarına inceleme!

Cep telefonu faturalarına inceleme!
17 Ocak 2013 - 08:30 borsagundem.com

BTK faturaları inceleyip vatandaşın konuştuğu kadar ödeyip ödemediğine bakacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 65 milyonu aşkın cep telefonu abonesinin, "Faturam, konuştuğum kadar mı" soru ve kaygısını ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Habertürk'ün haberine göre bu amaçla yeni bir teknik-elektronik alt yapı oluşturacak. Sistem, 65 milyon abonenin konuştuğu süre ve yararlandığı kampanya ile aylık faturalarını ayrıntılı olarak tek tek inceleme olanağı sunacak. BTK kaynakları, bu sistemin fatura sorgulamada birçok konuda inceleme olanağı sunacağını belirterek, "Faturalarla ilgili değişik parametreler de var. Bu sistem yardımıyla bu konularda da sorgulamalar yapılabilecek" bilgisini verdi.
Kaynaklar, sistemin nasıl kurulacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu konuda bazı girişimler söz konusu oldu. Ancak, istenen sonuç ne yazık ki alınamadı. Şimdi, başka yöntemlerle bu sistemi kuracağız. Bunun üzerinde gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi.
İHALE AÇILACAK
Kurulacak alt yapı için bir ihale açılması bekleniyor. İhalede çıta, bu konuda öngörülen performansı sağlayabilecek şirketlerin katılımının sağlanması için yükseğe konulacak. Kaynaklar, bu alt yapının önemli bir birikim ve deneyim gerektirdiğini belirterek, "Bu noktadan hareketle çalışmalar devam ediyor" dedi.
ŞU ANDA NASIL DENETLENİYOR?
Şu anda abonelerin faturalarını denetleyecek bir sistem yok. BTK, zaman zaman ihbar ya da şikayetler üzerine faturalarla ilgili soruşturma yapıyor. Soruşturmada, şikayet konusu derinlemesine inceleniyor. Kaynaklar, BTK'nın zaman zaman da ‘tesadüfi' usulüyle (rastgele bir abone grubu belirleniyor) sektörde fatura denetimleri yaptığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)