E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÇetin Ali Dönmez nereye geçiyor ---

Çetin Ali Dönmez nereye geçiyor

Çetin Ali Dönmez nereye geçiyor
07 Aralık 2012 - 11:14 borsagundem.com

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'ndan istifa ederek ayrılan Çetin Ali Dönmez yuvaya dönüyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
2008 yılında İMKB Risk Yönetim Müdürlüğü görevini bırakarak Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü olan Çetin Ali Dönmez, 13 Kasım 2012 tarihinde istifa ederek bu görevden de ayrılmıştı. Ancak VOB’un, yeni kurulacak Borsa İstanbul çatısı altına girmesi nedeniyle yaşanan ayrılık uzun sürmedi. Borsagundem.com’un İMKB’ye yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Çetin Ali Dönmez 5 yıl aradan sonra yeniden İMKB’ye dönüyor. Daha doğrusu Borsa İstanbul’a yönetici olarak geliyor. SPK Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Çetin Ali Dönmez’in, İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın yardımcısı olacağı belirtiliyor. Dönmez’in Borsa İstanbul’da opsiyon işlerinin başına gelmesi bekleniyor.
ÇETİN ALİ DÖNEMEZ KİMDİR?
27 Eylül 1967'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Pertevniyal Lisesi'nin ardından, 1984 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. 1992 yılında yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden porftöy yönetim performansının ölçülmesi konulu tez konusu ile İşletme Yüksek Lisans Derecesini aldı. İşletme Yüksek Lisansı bitirdikten 10 yıl sonra 2002 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi İşletme doktora programını 2006 yılında tamamlayarak işletme dalında doktor unvanını aldı.
1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası'nda Eksper Yardımcısı olarak göreve başladı,1993 yılında İMKB Hisse Senetleri Piyasası Eksperi unvanını aldı. İMKB Hisse Senetleri Piyasası işlem sisteminin re-organizasyonunda ve daha sonraki otomasyona geçiş projesinin belirli aşamalarında aktif görev aldı. 1995 yılında İMKB'nin iştiraki olan Takasbank'ta ödünç menkul kıymet ve kredili işlem piyasalarının kurulması çalışmalarında Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra, 1996 yılında İMKB Vadeli İşlemler Piyasası Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. İMKB Vadeli İşlemler Piyasası'nın alım satım sistemi otomasyon analiz, dizayn ve test aşamalarında faal görev aldı, ekip liderliği yaptı. 2006 yılında İMKB Risk Yönetim Müdürlüğü'nün kurulmasının ardından Risk Yönetim Müdürü oldu. Nisan 2008'de VOB Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)