E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCEYLAN'A YENİ ORTAK GELDİ---

CEYLAN'A YENİ ORTAK GELDİ

CEYLAN'A YENİ ORTAK GELDİ
04 Aralık 2009 - 09:16 borsagundem.com

Küresel krizle birlikte girdiği darboğazdan çıkamayan, tesisleri bankalar tarafından başka firmalara kiralanan, markasına haciz konulan Ceylan Giyim'de, bu hafta yaşanan el değiştirmenin ardından sürpriz ortaklar artmaya başladı.

CFK Partners'in kurucu ortağı Ayhan Öztürk, finansal yapısının güçlendirilmesi için danışmanlık hizmeti verdiği Ceylan Giyim'in yüzde 46,36'sını 3.1 milyon liraya satın almasının ardından şirketin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) halka açık konumda olan hisselerine de ilgi arttı. Bir özel şirkette finans bölümünde çalışan Selma Çakır, borsadan yaptığı alımlarla Gözaltı Pazarı'nda işlem gören Ceylan Giyim'deki payını yüzde 5,40'a çıkardı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, 2 Aralık'ta Ceylan Giyim'de 1.36 TL ortalama fiyattan 603 bin 773 adet hisse satın alan Çakır, 1.37 TL ortalama fiyattan da 410 bin 84 adetlik satış gerçekleştirdi. 2 Aralık'ta yaptığı 824 bin 104 liralık alımlarla şirketteki payını yüzde 11,40'a kadar çıkaran Çakır, 561 bin 617 liralık da satış yaptı. Böylece Ceylan Giyim'de 262 bin 487 liralık net alım gerçekleştiren Çakır'ın şirketteki payı da yüzde 5,40 oldu. Çağrıyla bir ilgisi yok Bir özel şirkette finansman bölümünde çalıştığını belirten Çakır, vakit buldukta İMKB'de işlem yaptığını belirtti. Ceylan Giyim'de yaptığı bu alımların doğrudan şirketin el değiştirmesiyle bir alakası olmadığını belirten Çakır, "Ben zaten Ceylan Giyim'de ve başka hisselerde alım yapıyordum. Şimdi de alma gereği duydum. Haberleri de takip ediyor ve ona göre işlem yapıyorum" dedi. Önümüzdeki dönemde Ceylan Giyim'deki payını artırmayı düşünmediğini de belirten Çakır, "Bu hisse zaten benim ara ara işlem yaptığım bir hisseydi. Şimdi farklı bir işlem yapmayı düşünüyorum, bu hissede kalacağım diye bir şey yok. Zaten tek bir yerde kalmıyorum ben genellikle, alıyorum, satıyorum. Ara ara Ceylan'da da başka hisselerde de yapıyorum bunu. Ama el değiştirmesinin de olumlu olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu. ELİF BATU YENER- REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)