E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCezaya kamera-robotlar karar verecek---

Cezaya kamera-robotlar karar verecek

Cezaya kamera-robotlar karar verecek
10 Şubat 2013 - 15:20 borsagundem.com

Stadyumlarda "seyirciden men" cezasını artık kamera-robotlar otomatik olarak verecek

George Orwell'in 60 yıl önce yazdığı "Bin Dokuz Yüz Seksendört" romanında öngörülen kameraların denetlediği toplum dünyada yaşam biçimi haline gelirken Türkiye'de yeni bir aşamaya geçilecek. Stadyumlarda "seyirciden men" cezasını artık kamera-robotlar otomatik olarak verecek. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç stadyumlarda kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet uygulamasına geçişin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.
Bakan Kılıç, hafta sonu futbol karşılaşmalarında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin düşüncelerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmak üzere Kayseri'ye giderken takipçileriyle Twitter üzerinden paylaştı.
Kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet'in 2013-2014 sezonuna yetişmesi için TFF ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, "SB Elazığ-Beşiktaş maçında atılan meşale ile yaralanan AA foto muhabiri İbrahim Yakut'a geçmiş olsun. Allah şifa versin. Bu tür olayların tamamen son bulması için ‘kameralı güvenlik sistemi' ile ‘e-bilet' uygulamasına geçiş kaçınılmaz" dedi.
Öncelikle Spor Toto Süper Lig'in oynandığı stadyumların kameralı güvenlik ve e-bilet altyapısına kavuşturulacağını belirten Suat Kılıç, "Bu önlemle, istenmeyen olaylar büyük ölçüde önleneceği gibi, ‘seyirden men' cezası da ‘teknolojik' olarak uygulanacak. Temennimiz; tedbirlerin ‘caydırıcı' olması, kimsenin canının yanmaması, spor alanlarında olumsuzlukların son bulmasıdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)