E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaChat odasında manipülasyona dördüncü aradılar---

Chat odasında manipülasyona dördüncü aradılar

Chat odasında manipülasyona dördüncü aradılar
14 Kasım 2014 - 15:52 borsagundem.com

Amerikan Vadeli İşlemler Komisyonu, bu hafta ilk aşaması tamamlanan uluslararası manipülasyon davasıyla ilgili ilginç bir belge yayınladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük bankalarından altısı geçtiğimiz hafta döviz piyasalarında manipülasyon yapmaktan Amerikan ve İngiliz yetkili kurumlarınca 4,3 milyar dolar ceza ödemeye mahkum edilmişlerdi.

Bankalar hakkındaki soruşturmanın ilk ayağının sonuçlanmasının ardından, Amerikan Vadeli İşlemler Komisyonu (Commodity Futures Trading Commission/CFTC), dava soruşturmasında kullanılan bazı dökümanları kamuoyuyla paylaştı.

Financial Times’ın yayınladığı habere göre soruşturmada adı geçen altı bankanın döviz piyasası çalışanları, Mafia ve Cartel gibi isimleri olan chat odalarından birbirleriyle iletişime geçiyorlardı.

Yayınlanan belgelerde The Mafia isimli chat grubunda manipülatörlerin yapmış olduğu konuşmalara yer verildi. Dökümanda Citi, JP Morgan ve UBS’in kıdemli döviz piyasası uzmanlarının üç yıl önce yaptıkları konuşmalar bulunuyor. 

Chat grubunda konuşan manipülatör üçlü, Barclays’ten bir uzmanı chat grubuna ekleyip eklememek üzere tartışıyorlar. Barclays’in FX uzmanının ne kadar güvenilir olduğu üzerine yapılan yazışmanın sonunda üçlü Barcleys çalışanını manipülatör grubuna davet ediyorlar.

Dört bankanın çalışanlarına henüz bireysel bir ceza kesilmezken yetkili kurumlardan konu ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak Financial Times’ın haberine göre döviz piyasalarında manipülasyon davasının henüz sadece ilk aşaması tamamlandı. Yetkililer önümüzdeki aylarda yeni cezaların kesilmesini bekliyorlar.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)