E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaChicago Fed Başkanı Goolsbee: Faiz oranları düşmeli---

Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Faiz oranları düşmeli

Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Faiz oranları düşmeli
09 Eylül 2024 - 07:22 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, işgücü piyasasının sağlıklı kalabilmesi için Fed'in faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee Cuma günü yaptığı açıklamada, Fed'in işgücü piyasasını sağlıklı tutmak için faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini ve birden fazla indirimin gerekli olacağını söyledi.

Goolsbee CNBC'ye verdiği röportajda, "Her ay enflasyon düşük geliyor, daha yeni sıkılaştırdık ve istihdam piyasası bu kadar soğurken sıkılaştırmak ister misiniz?. Bence bu durum sadece bu toplantı için değil, önümüzdeki birkaç ay için de bazı ciddi soruları gündeme getiriyor. İşlerin daha da kötüye gitmeyeceğinden nasıl emin olabiliriz, bence Fed'in önündeki kritik zorluk bu" diye konuştu.

Goolsbee önümüzdeki dönemde bir dizi faiz indirimi öngördüğünü de belirterek, "Geçmiş döngülerde işler yavaşladığında koşullar tek bir hamleyi değil, birden fazla hamleyi gerektiriyor" dedi.

Asya borsaları haftaya düşüşle başladıAsya borsaları haftaya düşüşle başladı

 

Morgan Stanley'den Brent ham petrol tahminiMorgan Stanley'den Brent ham petrol tahmini

 

Çin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdiÇin'de tüketici fiyatları son altı ayın en hızlı artışını gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)