E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiChicago Fed Başkanı kademeli faiz indirimi bekliyor---

Chicago Fed Başkanı kademeli faiz indirimi bekliyor

Chicago Fed Başkanı kademeli faiz indirimi bekliyor
10 Ekim 2024 - 18:37 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, önümüzdeki 1-1,5 yıl içinde faiz oranlarında bir dizi indirimi öngördüğünü açıkladı

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, önümüzdeki bir ila bir buçuk yıl içinde bir dizi faiz indirimi öngördüğünü belirterek, enflasyonun şu anda Fed'in yüzde 2 hedefine yakın ve ekonominin tam istihdamda ve Fed'in amacının bu koşulları yerinde dondurmak olduğunu söyledi.

CNBC-e'nin haberine göre Goolsbee yaptığı açıklamada, “12-18 aylık bir süre zarfında, hangi kelimeyi kullanmak isterseniz kullanın, politika faizinde kademeli olarak istikrarlı bir duruma geçeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Goolsbee, politika yapıcılar arasında faizlerin bu süre zarfında “makul miktarda” düşmesi gerektiği konusunda geniş bir mutabakat olduğunu belirtti ve yakın vadede, merkez bankacıları bazen çelişkili verileri gözden geçirirken, geçen ay olduğu gibi politika kararlarının yakın görüşmeler olacağı daha fazla toplantı olacağını ifade etti.

New York borsasında negatif seyirNew York borsasında negatif seyir

 

Buffett’ın kazandıran stratejisi tekrar işe yarayacak mı?Buffett’ın kazandıran stratejisi tekrar işe yarayacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)