E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, DSP ile ittifaka hazırlanıyor---

CHP, DSP ile ittifaka hazırlanıyor

CHP, DSP ile ittifaka hazırlanıyor
06 Şubat 2015 - 07:39 borsagundem.com

CHP, genel seçimler öncesi DSP ile ittifak yapmaya hazırlanıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile ittifak olasılığını tamamıyla reddeden açıklamasından saatler sonra, makamında ağırladığı DSP Genel Başkanı Masum Türker’in, “Solun geniş ittifakı için iktidar alternatifi olabilmek amacıyla bir birliktelik oluşturulması”na sıcak baktı.

Sağlanan olumlu mutabakat üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, bir süredir DSP’nin üzerinde çalıştığı geniş bir birliktelik için 9 Şubat’tan itibaren kolları sıvayacak. Alınan bilgilere göre ittifak girişimi, “ulusalcı” ve “Atatürkçü” kesimlerin yanı sıra “radikal sol”a da uzanan geniş bir yelpazeyi barındıracak.

Görüşmede Türker’in, “Artık ayrışmalardan vazgeçmek gerekiyor” sözlerine Kılıçdaroğlu’nun, “Bir süredir, bölünmek yerine birleşmemiz gerektiğini, hükümetin politikalarından rahatsız olan tüm toplum kesimlerinin birlikte çalışması gerektiğini anlatıyorum” yanıtını verdiği öğrenildi. Türker’in çerçevesini olumlu bulan ve birlikte çalışma sözü veren Kılıçdaroğlu’nun görüşmeden umutlu ayrıldığı öğrenildi.

Türker, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Ülkesini seven, özgürlük arayan, demokrasiyi ön planda tutan, sol ve merkez sağdan kesimlerle birlikte biraraya gelinebilir. Türkiye’yi öğretilmiş çaresizlikten kurtaracak,  Vatan milliyetçiliğini ön planda tutacak, sol kriterleri ve ilkeleri benimseyecek, yoksulların ve ezilenlerin sıkıntılarını ortadan kaldıracak bir iktidar alternatifi yaratılabilir. Bu alternatifin olabilirliği üzerinde çalışacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM06 Şubat 2015 20:43

    Alevi Dinine inanan bir kişi olarak sürekli kendimizi kandırdığımızı düşünüyorum bu ülkede bu eğitim seviyesi ile SOL –un İKTİDAR OLMASI BİR HAYLİ ZOR..Üzülerek söylüyorum ki bu seçim sistemi ve çirkin ayak oyunları ile HAK ETMEYENLERİN BU ÜLKEDE İKTİDAR OLAMASI GELECEĞİN YIKIMIDIR..BİLEMİYORUM AMA SAĞ İKTİDARLAR EĞİTİM SEVİYESİNİ AŞAĞI DAHA AAŞĞI ÇEKEREK BU MİLLETİ SAĞ İKTİDARLAR SIĞIRLAŞTIRMIŞTIR..YİNEDE MÜCADELEYİ BIRAKMIYORUM BİR MİLLET SÜREKLİ MAKARNA İLE KANDIRILAMAZ VE 4 KEZ KENDİNİ APTAL YERİNE KOYANLARA KARŞI TAVIR ALIR DÜŞÜNCESİNDEYİM..

  • Sol06 Şubat 2015 13:42

    ulusalcı kemalistlerle sol nasıl bir araya gelecek, buyuk çelişki?

  • faruk06 Şubat 2015 12:15

    gecen sene cumhurbaskanligi secimlerinde,de bütün partilerle ittifak yapti CHP sonuc fiyasko.ayni hatalari tekrar etmek dogrumudur?

  • ACUN ACUR06 Şubat 2015 10:11

    DSP NİN YÜZDE BİR BİLE OYU YOK NEDİYE İTTİFAK YAPILACAK