E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler---

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler
25 Nisan 2017 - 12:38 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'ya sert yüklendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'yı sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Hakimlik mesleğine de gölge düşürdüler. Bırakınız bir referandumu şaibeli hale getirmeyi, yargıçlık mesleğine gölge düşürdüler. Bir Allah'ın kulu çıkıp bana bunu, bize bunu anlatmak zorundadır. Bunları yapanlara hakim denmez. Cübbe giymelerini de doğru bulmuyorum. Gidip bir siyasi partinin cübbesini girebilirler. 'Ben siyasetçi değilim cevap vermiyorum' diyor. Sen artık bir siyasetçisin kardeşim, sen o cübbeyi giymeye layık değilsin. Gayri meşru bir halk oylamasının tek nedeni, sorumlusu sensin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Yönetim görevini yaparken yasaların açık hükmünü çiğnedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın bugün yaptığı konuşma. Şöyle diyor, 'Anayasa koyucunun, anlamı ve amacı bakımından açık bir şekilde düzenlediği kuralları, yorum yoluyla değiştirmek esasen mahkeme eliyle anayasa değişikliği yapmak anlamına gelir.' Ve devam ediyor, 'Bunun da yargısal aktivizm ve meşruiyet tartışmasına yol açacağı her türlü izahtan varestedir.'

Ne diyordu 101'nci madde, "Arkasında sandık mührü bulunmayan oy pusulaları geçersizdir" Siz bunu hangi gerekçeyle değiştiriyorsunuz? Kim size bu yetkiyi verdi?

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu referandumun şaibeli olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Anayasa Mahkemesi'nin bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

'YSK'NIN KARARI DEMOKRASİ TARİHİMİZİN KARA BİR SAYFASIDIR'

Şimdi şunu sormak zorundayız. YSK'nın hakimleri kimden talimat aldılar? Bunu açıklamak zorundadırlar. Bu karar, YSK'nın bu kararı bizim demokrasi tarihimizin kara bir sayfasıdır. Asla kabul edilemez.

'Yasayı çiğneyin arkandayız' diyen irade size milletvekilliği sözü mü verdi? Hukukun üstünlüğünü savunur bir hakim, egemenlerin değil. Hakim egemenlerin himayesine sığınmaz, çay toplamaya gitmez.

Hakimlik mesleğine de gölge düşürdüler. Bırakınız bir referandumu şaibeli hale getirmeyi, yargıçlık mesleğine gölge düşürdüler. Bir Allah'ın kulu çıkıp bana bunu, bize bunu anlatmak zorundadır. Bunları yapanlara hakim denmez. Cübbe giymelerini de doğru bulmuyorum. Gidip bir siyasi partinin cübbesini girebilirler. 'Ben siyasetçi değilim cevap vermiyorum' diyor. Sen artık bir siyasetçisin kardeşim, sen o cübbeyi giymeye layık değilsin. Gayri meşru bir halk oylamasının tek nedeni, sorumlusu sensin.

Oylar çalınmadı, ama sonra bir baktık ki YSK çalınmıştır. İradesi çalınmıştır ve ipotek altına alınmıştır. Diyorlar ki bize 'efendim bitti mesele, hangi gerekçeyle itiraz ediyorsunuz' Dünyanın gerekçesi var, 49 milyon 799 bin 163 bin kişinin hakkını kim savunacak? O YSK'daki hakimlere sormuyorum. Onlar ahlak yoksunu oldukları için onlara sormuyorum. Ben bu soruyu, evet - hayır oyu kullanan bütün vatandaşlarıma soruyorum. Bu haksızlık karşısında susun, konuşmayın diyorlar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, biz susmayacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • temel25 Nisan 2017 22:10

    8 secim kaybetmis CHP,nin en basarisiz bakani koltuguna yapismis allah akil fikir versin..

  • ASKER25 Nisan 2017 21:02

    BECERİKSİZL,ĞİNİ ÖRTMEK İÇİÇ DENEMEĞİN NEKALDI ÇEKİL BAŞIIZDAN

  • Ak Trol25 Nisan 2017 20:55

    Paraları bastık Leyla ya ve kaynaklar tükenmek üzere.

  • Doğrusu25 Nisan 2017 19:16

    Hangi sandıkta Mühürsüz oy kullanıldı ise o sandık seçimlerinin yenilenmesi gerekir.Kanun açık"Mühürsüz oy geçersiz" denilmektedir.Bazıları bunu anlamıyor.Ya da benim olsun nasıl olursa olsun kafasında.

  • Doğrusu25 Nisan 2017 19:15

    Hangi sandıkta Mühürsüz oy kullanıldı ise o sandık seçimlerinin yenilenmesi gerekir.Kanun açık"Mühürsüz oy geçersiz" denilmektedir.Bazıları bunu anlamıyor.Ya da benim olsun nasıl olursa olsun kafasında.

  • Terim25 Nisan 2017 18:39

    Burada yapılan bazı yorumları gerçekten anlamak çok zor.Hırsızlık ve kanunsuzluğa karşı çıkmak ne zamandan beri suçmuş acizlikmiş gibi görülüyor .Yazık bu ülkeye.

  • ahmet engin 25 Nisan 2017 18:00

    Fıstıkçı beyzade, fındık fıstık parasına da zaten ancak maymun gibi adam tutulur. Bundan sonra yeni Türkiye için sadece çalışmayacağız, terlerimizi gerekirse kankarımızı da akıtarak geleceğimizi baştan inşa edeceğiz. Durmak yok yola devam , bu cehalet CHP zihniyetine ise sadece trene bakmak kaldı vesselam...

  • FISTIKÇI25 Nisan 2017 17:25

    ARKADAŞ MÜHÜRSÜZ OY GEÇERSİZ OYDUR BUNU SENİN BENİM DEMEMLE OLMAZ KANUN BÖYLE DİYOR YOLSUZLUGA KARŞI ALINMIŞ BİR ÖNLEM NERDEN BİLEYİM SAHTEKARLIK YAPILMADIĞINI.İSTANBUL HAYIR ANKARA HAYIR İZMİR HAYIR ANTALYA HAYIR EEEEEEEEEEEEEE

  • hakkımızı ara25 Nisan 2017 14:42

    arkandayız kılıçdaroğlu yapılan tüm hukuksuzlukların hesabını sormak boynunu borcudur

  • ersan25 Nisan 2017 14:32

    anayasa çiğnendi ise,herkes kendi kafasına göre anayasa yapıyorsa,kaosa doğru mu gidiyoruz

  • Vatandaş25 Nisan 2017 14:29

    Utanmaz arlanmaz adam.Bu ülkeyi karıştıramayacaksın...

  • fıstıkçı25 Nisan 2017 14:19

    ysk nın kararı yerindedir nedenmi çünkü oy vermek kişinin demokratik hakkıdır sandık başkanının kasti veya unutkanlık sebebiyle mühürlemediği görevini layıkıyla yapmadığı çok açık sandık kurulunun suçunu niye kişiler çeksin vede bu karar oylar henüz açılmadan ve sayılmadan ysk tarafından oy çokluğuyla alınmıştır vede mühürsüz oyların tamamı evet yada hayır değil artık uzatmamak en iyisi

  • mehmet öztürk25 Nisan 2017 14:02

    kamil denen cahili .fitne senin ve senin gibi gerici kafaların asıl işi

  • Kamil25 Nisan 2017 12:52

    Hala fitne peşin

  • baba 25 Nisan 2017 12:43

    Turkıyede yüzde yırmı oyun ve karşılığın varr unutma demokrasi çoğunluğun yönetimidirrr