E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Mısır'a gidiyor---

CHP Mısır'a gidiyor

CHP Mısır'a gidiyor
03 Eylül 2013 - 18:55 borsagundem.com

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak'a yaptığı resmi ziyaretin ardından kritik bir dış temas daha gerçekleştirecek

İkisi de emekli Büyükelçi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP Milletvekili Osman Korutürk 9-12'de Mısır'a gidecek.
Davet, Türkiye'de Ak Parti hükümetinin temaslarını en aza indirdiği, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle yönetime gelen yeni Mısır hükümetinden geldi.
Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da, Kahire'deki yeni hükümet ile Türk hükümeti arasındaki gergin ilişkiler nedeniyle, 'danışmalar için' Ankara'ya çağrılmıştı. Bu durum, diplomaside iki ülke ilişkilerinin resmen olmasa da fiilen 'diplomatik seviyesinin düşürülmesi' anlamına geliyor.
Nitekim Türkiye, hapiste olan Muhammed Mursi'yi halen 'Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı' olarak tanıyor. CHP heyeti ise, Mursi'nin yerine gelen yönetimin davetiyle Mısır'a gidiyor.
CHP'den gezi ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Türkiye- Mısır ilişkileri bölge barışı ile istikrarı açısından stratejik önem  taşıyor. İki ülke arasındaki mevcut durum ve bölgedeki son gelişmeler bu ilişkilerin sağlıklı bir zeminde olmasını gerekli kılmaktadır. CHP,  Türkiye’nin  bölgesel ve küresel plandaki itibar ve gücünü her alanda koruma, kollama ve pekiştirme girişimlerini sürdürmeye devam edecektir" denildi.
Loğoğlu ve Korutürk’ten oluşan CHP heyeti  Mısır’daki ziyaretleri sırasında, siyasi çevreler, sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili çevrelerle görüş alışverişinde bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3 bilinmeyenli denklem03 Eylül 2013 23:38

    vaybe sen git önce kendi vatandasını silahla topla kitlesel gazla öldüren diktatörle görüş..ardından halkın seçtiği darbeyle al aşşa edilen ve yerine müslüman bi ülkede dini belli olmayan(hristiyan diye biliyorum)başbakan diye atanan bi adamla görüş..sonra kalk kendi ülkende yok halkın sesine kulak ver demokrasi atatürk laiklik ver allah ver..ulu önder atatürk eminimki sizden utanıyordur..anlamadığım gerçekten şu var harbiden hadi tayyip abd-israil ne dersen de onların kuklası peki bu chp hangi ülkenin anlamadım gitti

  • kel03 Eylül 2013 22:57

    helal olsun,chp insanımızı hiç şaşırtmıyor,genlerinde var olanı yapıyor.

  • aziz03 Eylül 2013 21:58

    kendi meşreplerine uygun yerleri nasıl da biliyorlar,yerlerini yapsınlarda toptan-temelli gitsinler de ülke ülemize hizmet etmiş olurlar vede ülkemiz süper-küresel güç olsun.

  • ahmet03 Eylül 2013 20:52

    darbeyi desteklemeyen chp darbe hukumeti davetlisi olarak mısıra gidiyor.yarın turkiyede ben darbeleri asla desteklemedim desteklememde der.

  • sittinsene03 Eylül 2013 20:19

    mısırdaki darbeciler toy olduğu darbe gelenekleri ve tecrübeleri olmadığı için chpnin engin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istemişlerdir

  • sittinsene03 Eylül 2013 20:11

    önce suriye diktatörü ve katliamcısu esat. sonra ırakta maliki son olarak darbeci sisinin ekibi ziyaret ediliyor. chp genlerinde doğal yatkınlık darbecilere diktatörlere yöneliyor. geleneklerinden vazgeçmiyor.böyle dönemlerde aktivite ve aksiyonu artıyor.

  • flamenco7203 Eylül 2013 19:45

    Lütfen orada Müslüman kardeşlere sorunuz: Laiklikle Müslümanlık ters mıknatıslanma yapar diyen başbakanımızın Mursi 'ye Laik bir anayasa önermesini yadırgamıyorlar mı?