E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li eski vekilin mal varlığına el kondu---

CHP'li eski vekilin mal varlığına el kondu

CHP'li eski vekilin mal varlığına el kondu
06 Aralık 2017 - 13:03 borsagundem.com

"Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan eski CHP'li Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'New York Bölge Mahkemesi'ne 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu götürerek yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladığı' iddiasıyla soruşturma yürütülen CHP’li eski vekil Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'Türkiye'den, ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme", "Amacı dışında kullanma", "Hile ile alma ve çalma" suçlarından soruşturma başlatarak yakalama kararı çıkartmıştı. Erdemir ve Canıtez’in ayrıca ABD’deki davada tanık oldukları da ortaya çıkmıştı.

“SUÇU İŞLEDİĞİNE DAİR BULGULARA ULAŞILMIŞ OLMASI..”

Başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu CHP’li eski vekil Aykan Erdemir’in tüm mal varlığına el konulmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği verdiği kararda, "Erdemir’in sahte raporu Amerika’daki mahkemeye götürerek delil olarak kullanılmasını sağladığı, New York Bölge mahkemesinin tanık listesinde olduğu ve firari konumda olduğunu" belirtti. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin atılı suçu işleyip işlemediği hususunda inceleme yapmak, mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçtan kaynaklanmış olup olmadığının araştırılması ve mal varlığı değerlerini kaçırmalarının önlenebilmesi amacıyla atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olması nedeniyle şüpheli Aykan Erdemir’in taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki tüm hak ve alacaklarına, şirket hisselerine el konulmasına..” Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Itri06 Aralık 2017 16:30

    Dunya tersine dondu, suclu degil hakli cezalandiriliyor

  • hasan aydın06 Aralık 2017 19:16

    sahte delilleri yurt dışına kaçırıp vekili olduğu devlete ihanet etmek suçsuzlukmuş. sizinle bizim suç kavramlarımız arasında çok ciddi farklar var. neyseki karşımızda bir sizi, bir fetöyü görüne elhamdülillah diyoruz.

  • arifhan06 Aralık 2017 18:59

    Sen tut ülkeni dünyanın eskıyasına gammazla sonrada birsey olmamış gibi yaşa vatan hainlerinin bu ülkede yasama hakkı ve mülkiyet hakkı olamaz böyle biline

  • Çağlayan...06 Aralık 2017 15:46

    Bence el konulan varlıklar Zafer Çağlayan a aktarılsın. Zira kendisi bu dava da en suçsuz ve en güvenilir kişi...

  • gobel6606 Aralık 2017 13:17

    Daha CHP'nin altından ne pislikler çıkacak seyredin.

  • pes06 Aralık 2017 13:14

    battıkça batıyorlar. zafer çağlayan muammer güler ve niceleri dururken bu da neyin nesi.?