E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCHP’li vekile borsa davası---

CHP’li vekile borsa davası

CHP’li vekile borsa davası
09 Ağustos 2011 - 02:24 borsagundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal hakkında, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı

İMKB’de manipülasyon yapıldığı iddiasıyla 2009’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında Bekir Sani Karayel, Bahadır Karlıdağ, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ve sanatçı Orhan Gencebay’ın da bulunduğu 59 şüpheli hakkında 1 yıl ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Savcılık Çetin Soysal hakkında hazırladığı iddianamenin diğer sanıkların yargılandığı dava ile birleştirilmesini talep etti. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Karayal, Londra’daki bir şahısla Parsan hisse senedi alması konusunda konuştu ve şahsın 3 milyon liralık alım yapacağını Soysal’a aktardı.
Karayal ile Soysal’ın PEGYO hisse senedine ilişkin de görüşmeler yaptıkları belirtilen iddianamede, görüşmede Karayal’ın Soysal’a Mehmet Kutman’ı devirmek üzere olduğunu söylediği öne sürüldü. Soysal’ın bu amaç doğrultusunda 894 bin 826 adet PEGYO Hisse senedi stokuna ulaştığı Karayal ile Soysal’ın PEGYO ile ilgili toplantı kararı aldıkları belirtildi.
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)