E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom Cluj'u yenebildi!---

Cimbom Cluj'u yenebildi!

Cimbom Cluj'u yenebildi!
08 Kasım 2012 - 07:03 borsagundem.com

Galatasaray gruplardaki ilk galibiyetini aldı

Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde deplasmanda Cluj'a konuk olan Galatasaray, Burak Yılmaz'ın hat-trick yaptığı maçı 3-1 kazandı ve gruptan çıkmak adına çok kritik bir galibiyet aldı. Bu sonuçla Galatasaray gruplardaki ilk galibiyetini almış oldu. Ayrıca maçta hat-trick yapan Burak Yılmaz, Tuncay Şanlı'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 3 gol atan ikinci futbolcu oldu. Tuncay Şanlı Fenerbahçe formasıyla Manchester United'a 3 gol atmayı başarmıştı. Bu sonucun ardından Galatasaray 10 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda maç kazanmış oldu.
Sarı kırmızılı ekip 18. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golle 1-0 öne geçerken ikinci yarıda evsahibi takım CFR Cluj 53. dakikada Sougou'nun golüyle 1-1'lik beraberliği sağladı.
Beraberlik golünün ardından üstünlüğü sağlamak için rakip kaleye bastıran Galatasaray, 61. ve 74. dakikalarda yine Burak Yılmaz'ın ayağından bulduğu gollerle kritik maçta 3-1'lik üstünlüğü yakaladı.
Kalan dakikalarda Galatasaray farkı arttıracak pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma bu skorla sona erdi.
Galatasaray bu galibiyetin ardında puanını 4'e yükseldi ve grupta Cluj'la aynı puana ulaştı. Sarı kırmızılı ekip bir sonraki maçını 20 Kasım'da Türk Telekom Arena'da Manchester United ile yapacak. Öte yandan Manchester United, deplasmanda Braga'yı 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükselmeyi garantiledi.
Galatasaray'da 2, CFR Cluj'de 1 eksik
Karşılaşmada Galatasaray takımından 2, CFR Cluj takımında ise 1 oyucu forma giyemedi.
Sarı kırmızılı ekibin CFR Cluj ile İstanbul'da yaptığı ve 1-1 biten maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Felipe Melo ile sakatlığı düzelmeyen Johan Elmander, takımdaki yerlerini alamadı.
Melo'nun yokluğunda Yekta Kurtuluş orta sahada yer alırken, forvette ise yine Burak Yılmaz-Umut Bulut ikilisi görev yaptı. CFR Cluj'de ise yine İstanbul'daki maçta kırmızı gören Aguirregaray, bu kez sahaya çıkamadı. 
Taraftarlar yalnız bırakmadı
CFR Cluj karşısında sarı kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.
Galatasaray taraftarları, Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde müsabakayı takip ederlerken, rakip takım taraftarlarının içinde de sarı kırmızı formayla maçı takip eden Türkler olması dikkati çekti.
Ünal Aysal maçı izlemeye geldi
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, CFR Cluj maçını izlemek için Cluj-Napoca kentine geldi. Özel uçağıyla öğleden sonra şehre gelen Aysal, müsabakayı da protokol tribününden takip etti.
Alkışlar Emre Çolak’a
Fatih Terim tarafından ilk 11’e monte edilen Emre Çolak, maçı koparan adam olarak vitrine çıktı. Genç futbolcu, Cluj’un tüm direncini kıran 3. golün hazırlayıcısıydı. Sarı kırmızılılar, onun üstün çabasıyla net galibiyeti alarak İstanbul’a döndü. 74. dakikada gelişen Cluj atağında, Rumen futbolcular golle burun buruna gelmek üzereyken, savunmasına yardıma gelen Emre Çolak, pozisyonu kesti. Çabuk hareketlerle topu savunmadan çıkaran Emre, Galatasaray atağını başlattı ve sonucunda Burak üçüncü golü ağlara gönderdi.
Burak tarihe geçti
şampiyonlar ligi’nde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla boy göstererek dört farklı takımla bu arenada oynayan ilk futbolcu ünvanını elde eden Burak Yılmaz, yaptığı hat-trickle de tarihe geçti. Burak Yılmaz, en son 8 Aralık 2004 yılında oynanan Fenerbahçe-Manchester United maçında 3 gol atan Tuncay Şanlı’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde 3 gol atan ikinci Türk oldu.
Şampiyonlar Ligi’nde 4 gole ulaşarak, 5 gollü Ronaldo’nun ardından gol krallığında ikinci sıraya yükselen Burak, maç sonrası, kalan maçlarda yeterli puanları alıp gruptan çıkacaklarını söyledi.
ManU ile ikinci sevinç
Hakemin bitiş düdüğü sonrası 3 puanın sevincini yaşayan futbolcular, o sırada stattaki skorboardda M.United’ın Braga karşısında 3-1 öne geçtiği haberini görünce daha da coştular. Birbirlerine skorboardu gösteren futbolcular, grupta ikinciliğe yükselmenin sevincini yaşadılar. M. United, Portekiz’de Braga’yı 1-0 geriden gelerek mağlup edip liderliğini korudu.
KRAL OLDUGUNU HATIRLADI 
Cluj ile TT Arena’da oynanan karşılaşmada şeytanın bacağını kıran Burak Yılmaz, Rumen ekibine deplasmanda da hat-trick yaparak Şampiyonlar Ligi’nde 4 gole ulaştı.
GALATASARAY’ın bu sezon Trabzonspor’dan renklerine bağladığı Burak Yılmaz, her geçen hafta kendini buluyor. Geçtiğimiz sezon muhteşem bir performans gösterdiği Spor Toto Süper Lig’i, 33 kez fileleri havalandırıp gol kralı olarak tamamlayan yıldız futbolcu, bu sezona iyi başlayamamıştı.
İlk haftalardaki futbolu ile eleştiri alan sarı kırmızılı oyuncu, Spor Toto Süper Lig’de 6 gole ulaşırken, Şampiyonlar Ligi’nde de kaydettiği 4 golle Galatasaray’ın Avrupa’daki en skorer ismi oldu.
CİMBOM’UN GRUPTAKİ BÜTÜN GOLLERİNİ O ATTI
DAHA önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile Devler Ligi deneyimi yaşayan Burak Yılmaz, rakip fileleri hiç havalandıramamıştı. Şampiyonlar Ligi’ndeki şanssızlığını geçtiğimiz hafta Cluj karşısında yenen golcü futbolcu, 17’inci maçında ilk golünü attı. Burak, dün akşamki karşılaşmada da kaydettiği 3 golle hem Devler Ligi’nde üst üste ikinci maçında gol attı hem de sarı kırmızılı takımın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 4 golüne de imza koydu.
Cimbom gole alıştı
Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk 2 maçında rakip fileleri havalandıramayan G.Saray, Cluj ile oynadığı üst üste 2. karşılaşmada Burak ile toplam 4 gole ulaştı.
Cluj dostluk yemeği verdi
RUMEN kulübünün sahibi Arpad Paszkanky, G.Saraylı yöneticilere maçtan önce yemek verdi. Dostluk yemeğine, Başkan Ünal Aysal ile birlikte, Lutfi Arıboğan, Mehmet Cibara, Necati Demirkol ve Ali Gürsoy da katıldı.
Eboue’den galibiyet duası
G.SARAY için kader niteliği taşıyan 90 dakika öncesi Eboue, galibiyet duası etti. Fildişi Sahilli futbolcu, sahaya adım atmadan önce taç çizgisi üzerinde yaklaşık 2 dakika boyunca ellerini açarak dua etti.
Rakip hocanın ilk maçı
SARI kırmızılıların rakibi Cluj’un geçen hafta takımın başına getirdiği Portekizli teknik adam Paulo Sergio, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına dün Galatasaray karşısında çıktı. Fatih Terim ise, dün Şampiyonlar Ligi’ndeki 34. müsabakasını oynadı.
Romanya’da donduran soğuk
İki takımın maçlarına yağmurdan sonra Cluj’de de -2 derecelik hava damga vurdu.
GALATASARAY ile Cluj arasındaki karşılaşmalara İstanbul’daki yağmurdan sonra dün akşam da soğuk hava damgasını vurdu. Cluj’da eksi 2 dereceyi bulan havadan, sahadaki futbolcuların da oldukça etkilendiği gözlendi. Fatih Terim ise soğuğa karşı önlemini, deri eldivenleri ile aldı.
Biletler yetmedi
Bu arada karşılaşma için misafir takıma ayrılan biletlerin yeterli gelmemesi üzerine çok sayıda Galatasaray taraftarı, maçı Rumenlerle birlikte Cluj tribünlerinden takip etti.
40 BiN EURO ALACAKLAR
UEFA’dan gelen parayı takıma dağıtan sarı kırmızılı yönetim, gruptan çıkmaları halinde ise oyunculara ekstra bir prim paketi daha sunacak.
VE muhteşem prim gerçek oldu... Galatasaray Yönetimi, Şampiyonlar Ligi’ndeki kader maçında galibiyet alan sarı kırmızılı futbolcuların cebini doldurdu. Dünkü 3-1’lik Cluj zaferi sonrası UEFA’dan 1 milyon Euro galibiyet ödülü alan G.Saray Kulübü, bu paradan futbolcu başına 40’ar bin dolar prim dağıtıyor. 
Bununla da kalmayan Başkan Ünal Aysal ve yönetimi, takıma bir sürpriz daha hazırladı. Kalan iki maçında M.United ve Braga ile karşılaşacak olan Galatasaraylı futbolculara, Devler Ligi’nde gruptan çıkmaları halinde ekstra bir prim paketi daha sunulacak. Yöneticiler, Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma ödülünü şimdilik gizli tutarken, rakam yükselmeye devam edecek.
ŞİMDİDEN 10 MİLYON EURO KAZANDILAR
ÖTE yandan Galatasaray’ın dünkü galibiyetle birlikte bu sezon UEFA’dan almayı hak ettiği para 10 milyon Euro’yu aştı. UEFA, yeni sezon öncesi verdiği kararla Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım ücretini 7.2 milyon Euro’dan 8.6 milyon Euro’ya yükseltmişti.
Ayrıca beraberlik primi 400 bin Euro’dan 500 bin Euro’ya, galibiyet ödülü de 800 bin Euro’dan 1 milyon Euro’ya çıkarıldı. Böylece gruplara kaldıktan sonra Cluj’den önce beraberlik sonra da galibiyet alan temsilcimizin kazandığı para ödülü şimdiden 10 milyon 100 bin Euro’yu buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)