E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom seriyi bozmadı---

Cimbom seriyi bozmadı

Cimbom seriyi bozmadı
21 Aralık 2011 - 22:15 borsagundem.com

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda Manisaspor'u konuk etti

Maçın ayrıntıları
- Manisaspor, 68. dakikada Yiğit İncedemir'in kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı.
- Galatasaray, Selçuk İnan'ın 64. dakikada attığı frikik golü ile 1-0 öne geçti.
Ligde son oynadığı 5 maçtan zaferle ayrılan sarı-kırmızılılar, Manisaspor'u da yenerek hem seriyi 6 maça çıkarmayı hesaplıyor hem de 10 yıl aradan sonra ilk perdeyi zirvede tamamlamak istiyor.
Ligde en son 11. haftada Beşiktaş ile deplasmanda oynanan derbi karşılaşmada 0-0 berabere kalarak puan kaybı yaşayan Galatasaray, bu maçın ardından Sivasspor'u 2-1, Gençlerbirliği'ni 1-0, Fenerbahçe'yi 3-1, Trabzonspor'u 3-0 ve Orduspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Aslan bunun yanı sıra, 10 yıllık bir hasreti de bitirmek istiyor. Ligde en son 2001-02 sezonunu ilk yarısını lider kapatan Cim Bom, 2011 Aralık ayında bunu yeniden başarmayı amaçlıyor. Galatasaray o sezonu, Lucescu önderliğinde şampiyon olarak tamamlaştı.
Ligde son 4 maçta 10 puan kaybeden Ege temsilcisi, 3. sıraya kadar yükseldiği ligde 24 puanla 8. durumda bulunuyor. Deplasmanda 2. haftada Orduspor'a 1-0 mağlup olan Manisaspor, daha sonra dış sahada oynadığı 7 maçta 2 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Ege temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Ömer Aysan ve Ferhat Galatasaray maçında yok.
Servet 3. kez ilk 11'de şans buldu
Galatasaray'da Semih Kaya'nın kart cezalısı olması nedeniyle teknik direktör Fatih Terim'in ilk 11'deki tercihi olan Servet Çetin, bu sezon 3. kez ilk 11'de maça başladı. Bu sezon takımda kendisine yer bulmakta güçlük çeken isimler arasında olan Servet Çetin, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı ilk 11'de sahaya çıkmış, ardından da Tomas Ujfalusi'nin sarı kart cezalısı olması nedeniyle 13. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde maça ilk 11'de başlamıştı.
Cevad Prekazi unutulmadı
Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yaptığı iç saha maçlarında gerçekleştirilen “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun Manissapor maçı öncesi konuğu, sarı-kırmızılı ekibin yakın tarihine adını yazdıran isimlerden Cevad Prekazi oldu. Karşılaşma öncesi taraftarların karşısına çıkarılan Cevad Prekazi'ye, sarı-kırmızılı eski yönetici Ergun Gürsoy tarafından bir plaket takdim edilirken, Prekazi daha sonra tribünleri gezerek taraftarları selamladı. Sarı-kırmızılı takımda 1985 yılından 1991 yılına kadar 6 sezon top koşturan ve iki kez (1986-87 ile 1987-88) lig şampiyonluğu yaşayan Cevap Prekazi, 1988-89 Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde serbest vuruştan Monaco'ya yaklaşık 40 metreden attığı golle akıllara kazınmıştı.
Taraftar ilgisi düşmedi
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son maçı olan Manisaspor mücadelesinde Galatasaray taraftarları, takımlarını yine yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı ekibin başarılı performansı nedeniyle tribünleri boş bırakmayan taraftarlar, hafta içi olmasına karşın tribünleri önemli ölçüde doldurdu.
Karşılaşma öncesi özellikle teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, “İmparator Fatih Terim” tezahüratları yaptılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)