E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom yine tarih yazdı---

Cimbom yine tarih yazdı

Cimbom yine tarih yazdı
20 Kasım 2012 - 21:52 borsagundem.com

Galatasaray 6 maç oynadığı Manchester United'ı Arena'da sadece tek golle yenebildi

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray, sahasında İngiliz devi Manchester United'ı Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkmak adına büyük bir adım attı. Sarı kırmızılılar büyük bir mucize olup Şampiyonlar Ligi'ne katılamasa bile grubu üçüncü tamamlayıp yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantiledi. Galatasaray öte yandan Manchester United ile oynadığı 6. maçını kazanarak İngiliz ekibine karşı ilk kez galip gelmiş oldu.
Sarı kırmızılıların golünü 54. dakikada Burak Yılmaz kaydederken Manchester United'ın ilk yarıda bir topu direkten dönmüştü. Galatasaray'da Hamit Altıntop'un 78. dakikadaki füzesi de üst direğe takıldı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. Öte yandan temsilcimizin golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Devler Ligi'ndeki gol sayısını 5'e yükseltti.
Gruptaki bir diğer karşılaşmada ise CFR Cluj sahasında Braga'yı 3-1 mağlup etti.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 7 yaparken grupta ikinci sıradaki yerini korudu. Sarı kırmızılılar gruptaki son maçını hiçbir iddiası kalmayan Sporting Braga ile 5 Aralık tarihinde deplasmanda yapacak.
Manchester United'da 2 genç oyuncu ilk 11'de 
Manchester United'da teknik direktör Alex Ferguson, İstanbul'a getirdiği genç oyunculardan Nick Powell ve Phil Jones'a Galatasaray karşısında ilk 11'de forma verdi.
Bir çok önemli oyuncusunu İstanbul'a getirmeyen Ferguson, ayrıca genç oyuncuları Sam Johnston, Larnell Cole, Marnick Vermijl ve Joshua King'i ise yedekler arasında soyundurdu.
Türk Telekom Arena doldu
Galatasaray taraftarlarının Manchester United maçına ilgisi oldukça yüksek oldu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Arena'yı tamamen doldurdu. Bir grup İngiliz taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.
Maç öncesi tribün şovu sergileyen taraftarlar, büyük bayraklar ve pankartlar açtılar. Pegasus Tribünü'nde çatıdan sarkıtılan iplerle bir aslan figürü sergilendi ve “No mercy will be shown” (Merhamet gösterilmeyecek) yazısı dikkati çekti. 
Medyanın ilgisi büyüktü
Galatasaray-Manchester United maçına yerli ve yabancı basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.
Karşılaşmada toplam 316 medya mensubu görev aldı. İngiltere'den 30, KKTC'den 8, Japonya'dan 4, İtalya'dan 3, Almanya ve Çin'den 1'er basın mensubu karşılaşmayı takip etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fair play21 Kasım 2012 13:30

    Bir Gs li olarak fener yılalr önce deplasmanda manchester ı tek golle yendiği zaman sevnmiştik. Ama hiç tek golle yendi fener vs. dememiştik. Şimdi aynı anlayışı Fenerli lerden bekliyoruz. Yurtdışında başarıyı hangi türk takımı sağlarsa sağlasın tebrik edebilme ruhunu kazanmanız lazım....

  • 21 Kasım 2012 11:19

    bir insan ancak bu kadar ezik febeli olabilir. şimdi bunu yayınlamazsınız ezikler :)) sadece tek golle yenebildi nedir yaa bu kadar mı hazımsız olur bir insan :) siz şampiyonlar liginde oynayın sizde yenin. tarihe yedekleri yendi diye geçmiyo manceshter unitedı yendi, 3 puan aldı ve tarih yazdı yine diye geçiyo :) tebrik etmeyi öğrendiğinizde ancak büyük insan olabilirsiniz :))

  • paf takımınını yenip sevinen güruh21 Kasım 2012 08:30

    cincon ancak paf takımını yenerek tarih yazar. 6sliler de buna sevinir. işte budur 6s'li ruhu

  • 21 Kasım 2012 01:34

    paf takımını yendik gurulanalım

  • akademi21 Kasım 2012 00:12

    sayın terım ve turk futbol takımları ne zamankı uluslar arası müsabakalarda as oyunculanırı dinlendirip maca yedekleri ile cıkacak sevıyeye gelsın ondan sonra futbol kalıtesı ve basarısından bahsetsınler... capsızlıgında ezıklıgınde bu kadarına pes...boyle taraftar zıhnıyetıne boyle takımlar...

  • şans20 Kasım 2012 23:54

    herzamanki cimbom işte. karambole galibiyetler... şansa bala goller...

  • 20 Kasım 2012 23:47

    YUKARDA Kİ BAŞLIĞI ATAN ARKADAŞ FENERLİ Mİ? :) "SADECE TEK GOLLE YENEBİLDİ" DİYE KÜÇÜMSEYİCİ BİR YAZI YAZMIŞ.BÖYLE YAZI OLUR MU? BİR DÜNYA DEVİNİ YENİYORSUN,SIRADAN TAKIMI DEĞİL! MANCHESTER'I YENDE BİR GOLLE,HEP YEN.BİZDE YENENLERİ ALNINDAN ÖPELİM.

  • 20 Kasım 2012 22:48

    GERÇEKLERİ TARİH YAZAR, TARİHİDE GALATASARAY. YOLUN AÇIK OLSUN CİMBOM. KALBİMİZDESİN.