E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom'a mı geliyor?---

Cimbom'a mı geliyor?

Cimbom'a mı geliyor?
30 Ekim 2011 - 08:00 borsagundem.com

G.Saray yönetimi, sezon başında çok uğraşıp alamadığı Dimitar Berbatov’u ocak ayında bitirecek

Daha önce Ferguson’un bırakmadığı Bulgar yıldız, bu sezon Premier Lig’de 3 kez şans bulunca ayrılık kararı aldı. Yönetim, haziranda serbest kalacak olan 30 yaşındaki forveti, ocakta 4-5 milyon Euro’ya Aslan yapacak.
14 Mayıs 2011’deki seçimde tarihin en yüksek oyunu (2998) olarak G.Saray Başkanı olan Ünal Aysal, o günden bu yana en çok ‘yıldız’ istiyor. Çıktığı her programda “İyi bir forvet alacağız” diyen ve göreve geldiği ilk günlerde bunun için oldukça uğraş veren Aysal, sezon başında yapamadığını ocakta kesin olarak hayata geçirmeye kararlı.
FORLAN, Reyes, Podolski, Pavlyuchenko, Drogba ve Berbatov gibi isimlerle tek tek görüşen ama bir türlü anlaşamayan sarı-kırmızılılar, önümüzdeki transfer döneminde bu kareden en etkili isimle anlaşmak için zemini buldu.. Bu isim tabii ki de Dimitar Berbatov.
HAZİRAN ve temmuz aylarında yapılan görüşmelerde Manchester United’ın hocası Sir Alex Ferguson’un “Bize lazım” diyerek bırakmadığı Bulgar yıldız, yeni sezonun başlamasıyla birlikte Kırmızı Şeytanlar’da ‘yabancı damat’ durumuna geldi. Premier Lig’de sadece 3 kez forma şansı bulan, toplamda da 7 kez formayı sırtına geçirebilen ve sadece 1 gol atan 30 yaşındaki forvet, kontratının da son günlerini yaşıyor.
2012 Haziran’da sözleşmesi bitecek olan Berbatov için Aslan’ın izleyeceği yol ise şu. Sezon başında 15 milyon Euro fiyat çeken Manchester United, oyuncusunun da kulübe karşı tavır almasının ardından haziran ayına kadar sözleşme yenileyemeyecek ve Berbatov da bonservis bedeli olmadan serbest kalacak.
ALIŞMA DERDİ YOK!
BU yüzden Manchester’ın kapısını ocakta çalacak olan yönetim, oyuncusunu bedava kaptırmak istemeyen İngilizler’i zayıf noktasından vuracak. Aslan, Berbatov’un bonservisi için 4-5 milyon Euro, futbolcuya da aynı oranda bir yıllık ücret önerecek.
YÖNETİMİN Berbatov’u seçmesindeki başka bir neden de Bulgar olması. Türkiye’de alışma sürecini çabuk atlatacağı ve bizden biri olmakta zorlanmayacağı aşikâr olan süper star, yönetimin yaptığı araştırma sonrasında çok ilginç bir özelliğiyle de göze battı esasında. Kendisiyle aynı yaşta olan ama kariyeriyle Berbatov’un gölgesinde kalan Pavlyuchenko, şu an transfer piyasasında Bulgar yıldızdan çok daha pahalı. Yani Berbatov şu an için bulunmaz Hint kumaşı!
Ne dediler?
İyi isim ama BAROS ile aynı potansiyelde
-ÇOK klas bir oyuncu. Golcü olmasından çok Ferguson onu hücum hattının ortasında bir basket pivotu gibi kullanıyor. Böylelikle Bulgar oyuncunun aynı zamanda asist özelliğinden de faydalanıyor. G.Saray’a gelirse faydalı olma ihtimalinin yüksek olduğundan şüphe yok. Şunu da mutlaka söylemek lazım. Günümüzde bir oyuncudan en yüksek verimi almak sadece yeteneği ile ilgili değil, takımın oyununun bu isime uygunluğuyla da doğrudan ilgili.
-ANAFİKİR Berbatov Avrupa’nın en iyilerinden. Şunu da belirteyim; G.Saray’ın elinde aynı potansiyele sahip bir oyuncu var. Baros! (MERT AYDIN)
G.Saray, ‘geleceğin’ Berbatov’unu bulmalı
-BERBATOV, Türkiye’de hangi takıma gelirse gol yolları sonuna kadar açılır. Bulgar yıldız, bizim golcü standartlarımızın çok üstünde. Manchester’da niye oynamıyor derseniz, Ferguson topsuz oyunda takıma katkı sağlamadığı için Van Nistelrooy’u bile gözder çıkarmış bir teknik adam. Aynı mantıkla geçen sezon çok fazla oynamamasına rağman Premier Lig’in en golcülerinden olan Berbatov’u da çoktan gözden çıkardı.
-G.SARAY’IN kesin bir golcüye ihtiyacı var. Ama maliyet çok önemli. Eğer limit yoksa sarı-kırmızılılar Tevez’i alsın. Ama bence Ribery’de olduğu gibi geleceğin Berbatov’unu bulsunlar. (ALİ ECE)
Forvete değil, yaratıcı orta sahaya ihtiyaç var
-BEN G.Saray’daki sorunun santrforda olduğu düşünmüyorum. Elindeki forvetlerden biri İsveç, biri de Çek Milli Takımı’nda oynuyor. Şu ana kadar G.Saray’ın attığı goller, kazandığı penaltılar, gol pozisyonları sayısına bakarsak bu ikili kendilerinden bekleneni rakamsal olarak fazlasıyla ortaya koyduğunu görebiliriz. Beşiktaşlı Edu veya F.Bahçeli Bienvenu, Baros ve Elmarder’den daha mı iyiler?
-BENCE G.Saray’ın sorunu, orta sahasındaki oyuncularının yaratıcılık, delicilik ve destek gibi özelleklerinin olmayışı. Bir takım çok pozisyona girer de santrfor ‘Güiza gibi’ olur, o zaman tartışırız. (GÜNTEKİN ONAY)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)