E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom'da tarihi gün---

Cimbom'da tarihi gün

Cimbom'da tarihi gün
03 Mayıs 2011 - 08:44 borsagundem.com

14 Mayıs’taki seçimin yapılıp yapılmayacağı Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde belli oluyor

Eğer tedbir kalkar ya da mahkeme kararı 87’ye 22’ye göre tavzih ederse seçim olacak. Aksi halde Adnan Polat ve yönetiminin istifa etmesi gerek.
G.SARAY’DA gözler Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün yapılacak ara duruşmaya çevrildi. Mevcut başkan Adnan Polat ve yönetiminin, 27 Mart’ta yapılan mali genel kurulda idari yönden ibra edilmemesiyle belirsizliğe sürüklenen ve mahkemelere düşen sarı-kırmızılı kulüpte, 14 Mayıs’taki olağanüstü seçimli genel kurulun kaderi bugünkü duruşmanın ardından belli olacak.
MALİ Genel Kurul’la ilgili olarak kulüp üyesi Kayhan Berberoğlu tarafından açılan yürütmeyi durdurma davasının bugün saat 10.00’da Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek duruşmasında, daha önce konulan tedbir kararının kaldırılmaması halinde, 14 Mayıs Cumartesi yapılması planlanan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın gerçekleşmemesi tehlikesi doğacak.
TARİH ERTELENEBİLİR
EĞER duruşmada hakim kararı tavzih eder yani açıklamasını yapar ve eğer tedbir kararını “İbra olamayan yönetimler 30 gün içinde seçime gitmek zorundadır” diyen tüzüğün 87’ye 22. maddesine göre alındığını belirtirse seçim tekrar yapılacak. Çünkü Polat ve yönetimi tüzüğün 28’e 1. maddesine göre yani kendi inisiyatifleriyle seçim kararını aldıklarını açıklamıştı.
BUGÜNKÜ kritik mahkemeden olumsuz bir karar çıkması durumunda G.Saray Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin istifası halinde seçime gidilebilecek. Polat sözünde durup istifa etse dahi olağanüstü genel kurul 14 Mayıs’ta yapılamayacak ve tarih daha da ileriye kayacak. Tedbir kalkmazsa ve daha önce G.Saray’ı mahkemede tedbirin kalkmaması halinde kulübün önünü açacağını belirterek yönetimiyle birlikte istifa edeceğini açıklayan Polat geri adım atarsa bu kez muhalefet karşı atağa kalkacak. Mali genel kurulda yönetimi ibra etmeyenlerden, “Yönetimi ibra etmedi” yazılı, noter onaylı dilekçeler alınacak. Muhalefet bu dilekçelerle, başkan Polat’ı tüzük gereği olağanüstü seçime zorlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)