E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom'un borçları azaldı---

Cimbom'un borçları azaldı

Cimbom'un borçları azaldı
20 Ekim 2011 - 07:55 borsagundem.com

Şu ana kadar 35 milyon dolarlık borcun 15 milyonunu ödedi

G.Saray Başkanı Aysal 4 yıllık vadeye karşın kulübün Denizbank’a olan borcunu şimdiden kapatıyor.
Şu ana kadar 35 milyon dolarlık borcun 15 milyonunu ödeyen sarı-kırmızılılar kalan 20 milyon dolarlık kısmı bir kalemde kapatmak için bankadan teklif talep etti..
Bu rakamın Aysal ve hisse satışından gelecek paralarla kapatılacağı belirtilirken, başkanın asıl hedefi ise 3 yılda 323 milyon dolarlık toplam borcu 50 milyona düşürmek
NAL Aysal’ın başkanlığa seçilmesinin ardından 3 önemli kupa kazanarak sportif anlamda büyük bir başarıya imza atan G.Saray ekonomik olarak da kulübü rahatlatacak dev adımlar atıyor. Olağanüstü genel kurulun üzerinden henüz 5 ay geçmesine karşın hem erkeklerde hem de kadınlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile de 3. kez Kıtalararası Kupa’yı kazanan, futbolda da averajla 3. sırada bulunan sarı-kırmızılılarda başkan Aysal borçları kapatmak için kolları sıvadı.
-SARI-kırmızılıların başkanı 19 milyon doları geçen yıldan kalan borçlara mahsuben takıma toplam 21 milyon dolar yatırırken, şimdi sıra banka borçlarına geldi. Gündemin ilk sırasında ise Denizbank konsorsiyumundan alınan kredi var. 70 milyon dolar kredi alan sarı-kırmızılılar bunun 35 milyonunu şirket birleşmesine kullanırken, 35 milyon doları ise nakit olarak alınmıştı. Nakit çekilen 35 milyon dolarlık borcun 15’i ödendi, geriye 20 milyon Dolar kaldı. Aysal ve ekibi 4 yıl daha vadesi bulunmasına karşın 20 milyon dolarlık kısmı da kapatmak için Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’le iletişime geçerek kapatma şartlarını sunulmasını talep etti.
BANKA ŞAŞTI KALDI!
-BU durum krediyi veren Denizbank cephesinde ise şok etkisi yarattı. Nedeni ise G.Saray’ın daha önce taksitlerini geç ödemesi hatta bankadan zaman zaman süre talep etmesiydi.
-PEKİ G.Saray, Denizbank’a olan bu kredi borcunu kapatmak için gerekli olan kaynağı nereden bulacak? Sorunun yanıtı ise Ünal Aysal’ı işaret ediyor. 20 milyon doların bir kısmını Aysal cebinden karşılayacak, diğer kısmı ise hisse satışından elde edilecek gelirle ödenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,75
En Yüksek: 6,84
En Düşük: 6,70
Değişim -2,74 %
FK: 40,37
PD / DD: -7,72
İşlem Hacmi 98.010.832
Toplam Adet: 14.506.462
Ağırlıklı Ort.: 6,90
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)