E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin-ABD gerilimi piyasaları geriletti---

Çin-ABD gerilimi piyasaları geriletti

Çin-ABD gerilimi piyasaları geriletti
10 Eylül 2018 - 08:39 borsagundem.com

ABD ile Çin arasında ticaret savaşlarının etkisi piyasaları olumsuz etkiliyor

Asya hisse senetleri piyasaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile yaşanan ticaret gerilimini tırmandırmasıyla art arda sekizinci günde de gerileyerek haftaya ekside başlarken, dolar yükseldi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 gerileyerek geçen haftaki kayıplarını artırdı. Endeks geçen hafta yüzde 3.5 gerileyerek Mart ortasından bu yana en kötü haftalık düşüşünü kaydetmişti.
Japonya'nın Nikkei endeksi ekside açıldıktan sonra Japonya'nın revize edilmiş GSYH verisinin ikinci çeyrekte 2016'dan bu yana en hızlı artışa işaret etmesiyle kayıplarını hızla toparladı.
Çin lokomotif hisseleri yüzde 0.6, Şanghay'ın SSE Composite yüzde 0.4 geriledi.
Trump Çin'den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne gümrük vergisi getirmeye ilişkin daha önceki ifadelerinin yanı sıra 267 milyar Dolar değerinde ürüne gümrük vergisi getirme tehdididen bulundukten sonra Wall Street ekside kapanırken; dünya hisse senedi endeksleri yaklaşık altı ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. 

DÖVİZ

Dolar, ABD-Çin ticaret savaşında olası tırmanma endişelerinin hakim olduğu bir ortamda, ABD
istihdam verisinin desteği ile başlıca para birimleri karşısında yükseldi.
Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 95.425'e yükseldi.
ABD'de tarım dışı istihdamın Ağustos ayında arttığı ve ücretlerin dokuz yıldan daha uzun bir sürenin en yüksek yıllık kazancını kaydettiğini gösteren verilerin ardından sonra endeks Cuma günü yüzde 0.3 yükseldi. Güçlü veriler, Fed'in faiz oranlarını daha hızlı artırması ihtimalini destekleyerek doları talebini artırdı.
Fed'in, Eylül ayı sonlarında bu yıl üçüncü kez faiz artırması neredeyse kesin. Yine de piyasalar, ABD'nin Çin'den ithal ürünlere ilişkin yeni gümrük vergileri konusunda temkinli kalmaya devam ediyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin yeni üretime yönelik sondaj çalışmalarının durmasıyla yükselirken, piyasa Washington'un İran'ın ham petrol ihracatına yönelik yaptırımlarının Kasım ayından itibaren yürürlüğe girecek olmasıyla daha sıkı şartlar bekliyor. Brent ham petrol fiyatı yüzde 0.65 artışla varil başına 77.33 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları doların yükselmesiyle Cuma günü kaydettiği kayıplarını sürdürdü. Spot altının ons fiyatı Cuma günü yüzde 0.4 geriledikten sonra yüzde 0.1 düşüşle 1,194.61 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)