E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin, ABD tahvillerine boğuldu---

Çin, ABD tahvillerine boğuldu

Çin, ABD tahvillerine boğuldu
18 Eylül 2013 - 07:49 borsagundem.com

Fed'in QE azaltacağı spekülasyonunun ABD'nin tahvil faizlerini sıçratmasıyla Çin, Temmuz'da ABD hazine tahvili varlıklarını artırdı

ABD'nin en büyük kreditörü Çin, Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonunun tahvil faizlerini sıçratmasıyla, Temmuz'da ABD hazine tahvili varlıklarını artırdı.
ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre Çin'in elinde ABD hazine tahvilleri Temmuz'da 1.5 milyar dolar ile yüzde 0.1 artarak 1.277 trilyon dolara çıktı. Japon yatırımcıların tuttuğu ABD hazine tahvilleri de rekor düzeye tırmandı.
Yabancı yatırımcıların elindeki ABD hazine kağıtlarının bu yıl 16.3 milyar dolar ile 2006'nın ilk 6 ayındaki yüzde 2'lik düşüşten bu yana en düşük hızında genişledi. Bank of America Merrill Lynch'in endekslerine göre ABD Hazine tahvilleri bu yıl yüzde 3.7 değer kaybederek 2009'dan bu yana en kötü performansını gösterdi.
Reel faizlerin yeterince desteklemesi durumunda, yabancıların geri gelip alım yaptığına dikkat çeken Royal Bank of Scotland'ın hazine tahvili stratejileri müdürü William O'Donnell, "Mayıs'ın başlarından bu yana bu desteğin büyüklüğü kesinlikle hissedilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)