E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ABD'den daha fazla ürün almaya istekli---

Çin ABD'den daha fazla ürün almaya istekli

Çin ABD'den daha fazla ürün almaya istekli
27 Eylül 2019 - 08:59 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in ABD'den daha fazla ürün almaya istekli olduğunu ve ticaret anlaşmazlığında her iki tarafın da iyi niyet göstermesi halinde ticaret görüşmelerinin sonuç vereceğini belirtti.

Wang, Reuters'ın sorularına Trump yönetiminin birçok Çin ürünündeki gümrük vergilerine muafiyet getirerek iyi niyet gösterdiği yanıtını verdi.

Wang Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında yaptığı açıklamada "Çin tarafından, Çin pazarında ihtiyaç duyulan daha fazla ürün satın almaya hazırız. Her iki tarafın da daha etkili önlemler alabileceğini, kötümser söylemleri ve eylemleri azaltabileceğini umuyoruz. Herkes bunu yaparsa, görüşmeler sadece devam etmekle kalmayacak, aynı zamanda ilerleyecek ve sonuç verecek" dedi.
ABD ve Çin, yaklaşık 15 aylık ticaret savaşından bir çıkış yolu bulmak amacıyla Ekim ayının başında Washington'da üst düzey ticaret görüşmesi turu için hazırlanıyorlar.

CNBC'de dün yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde görüşmelerin Washington 'da 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)