E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin altın mı stokluyor?---

Çin altın mı stokluyor?

Çin altın mı stokluyor?
11 Şubat 2014 - 13:10 borsagundem.com

Çin Altın Birliği tarafından açıklanan verilere göre Çin'de altın tüketimi yüzde 41 arttı

Çin Altın Birliği tarafından dün yayınlanan rakamlara göre geçtiğimiz sene Çin'de ALTIN tüketimi %41 artarak 1176 tona kadar ulaştı.
 
Üretim ve ithalat verilerine baktığımızda ise Hong Kong üzerinden 1158 ton ALTIN ithalatının yanında 428 tonluk üretim ile toplamda 1700 tondan fazla bir rakam ortaya çıkıyor. Ayrıca net bir rakam açıklanmamış olsa da 2013'te Shanghai üzerinden de önemli bir ALTIN ithalatı gerçekleştirildiği biliniyor.
 
Yani toplam üretim ve ithalat ile tüketim arasında 500 tondan fazla bir fark var ve bu farkın başta Çin merkez bankası PBOC olmak üzere bankalar tarafından rezervlere eklenmiş olabileceği ihtimaline dikkat çekiliyor.
 
Çin'in 2013 yılında Hindistan'ı geçerek ALTIN için en büyük tüketici konumuna yükselmesi ve PBOC'nin düşük fiyatlardan istifade rezervlerine ALTIN eklemeye başlamış olabileceği öngörüleri ALTINa son günlerde destek oluyor.
 
Değerli metalin dün 1280 direncini aşması sonrası 1300 seviyeleri radar girdi. Bugün Yellen'dan gevşek tonda bir açıklama gelmesi ve ABD'den olumsuz verilerin gelmeye devam etmesi 1300'lere doğru bir atak getirebilir.

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)