E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin altınları ne için alıyor?---

Çin altınları ne için alıyor?

Çin altınları ne için alıyor?
01 Şubat 2012 - 07:59 borsagundem.com

Çin son dönemde altın alımları ile dikkat çekiyor. Çin Merkez bankasından yapılan açıklamada bu alımların çok akıllıca bir nedeni olduğu belirtiliyor

Bu ay Hong Kong’dan yapılan duyuruda Ekim ayındaki 86.299 kilogramlık artış ile Kasım ayı verileri itibariyle Çin’in 10.779 kilogram altın ithal ettiği açıklandı. Altın ticareti tarafında öne çıkmayan Çin’in bu kadar çok altın ithal etmesinin başka nedenleri olabileceği konuşuluyor.
Analistlere göre, Çin 2011’de 490 ton altın aldı. Bu rakam 245 ton olan 2010 alımının neredeyse iki katı. İnsanların aklından Çin’deki bu alımların fiyatlarda artışı etkilediği düşüncesi ağırlıkta.
Peki bu kadar altını Çin’de kim alıyor?
Çin merkez bankasının son dönemdeki ataklar ile altın rezervlerini güçlendirdiği biliniyor. Geçtiğimiz ay Çin Merkez Bankası yetkilerinden yapılan açıklamada bu oynak kur döneminde risklerin hedge edilmesi için en iyi aracın altın olduğu açıklaması yapılmıştı. Yetkili yaptığı açıklamada en akıllıca tercihin ise fiyatların düşük olduğu dönemde alım yapılması gerektiğinin altını çizmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)