E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, BAE ile işbirliği hedefliyor---

Çin, BAE ile işbirliği hedefliyor

Çin, BAE ile işbirliği hedefliyor
12 Eylül 2024 - 20:26 borsagundem.com

Çin Başbakanı Li Çiang, Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaretinde, ikili ülke arasında "geleceğin yükselen endüstrilerinde" işbirliğini genişletmeyi istediklerini bildirdi

Çin ajansı Xinhua'nın haberine göre Başbakan Li, bugün başladığı ziyaretinde başkent Abu Dabi'de BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından kabul edildi.

Li, görüşmede, BAE ile yeni enerji, elektrikli araçlar, ileri teknolojili imalat, biyo-tıp, dijital ekonomi ve diğer alanlarda fırsatları keşfetmeye, geleceğin yükselen endüstrilerini birlikte planlamaya hazır olduklarını vurguladı.

BAE lideri Al Nahyan da X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, ülkesinin Çin ile diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 40 yıldaki köklü işbirliğini ileriye taşımaya kararlı olduğunu belirtti.

Çin, BAE'nin en büyük ticari ortağı konumunda bulunuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023'te 95 milyar dolara ulaştı. Taraflar, ticaret hacminin 2030 yılına dek 200 milyar dolara ulaşmasını hedefliyor.

Li, iki günlük ziyaret için bugün BAE'ye geldi. Çin Başbakanı, öncesinde Suudi Arabistan'a ziyarette bulunmuştu.

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'ya gidiyorÇin Devlet Başkanı Şi, Rusya'ya gidiyor

 

Çin hisse senetleri 5 yılın en düşük seviyesindeÇin hisse senetleri 5 yılın en düşük seviyesinde

 

BAE Yemen'de santral kurduBAE Yemen'de santral kurdu

 

Milyarlarca dolarlık Afrika altını BAE'ye mi kaçırılıyor?Milyarlarca dolarlık Afrika altını BAE'ye mi kaçırılıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Eylül 2024 10:55

    Olayın altında enerjı bğımsızlığı adımı var. ABD den uzaklaşan bae bütün ihtiyaçlarını en son modern biçimde karşılarken .. petrol ve usd kullanımınıda çin kısıtlaştırıp kendince dünyaya egemenliği için bir adım amtış olacak :D Trump dediği gibi petrol 40 usd olacak ... çin savaşı olursa belkide petrol 190 usd olacak diyecek ? :D bilinmez ama Çin şimdiden aklı başında hamle yaparak kendince takas ve ulusal para kullanımı yönünde adım attı. belki kripto ödemeler olabilir diye Trump sazen krıpto pıyasasını elınde tutmay açalışıyor. buda gelecekte krıptoların dolar karşısında bağımsız pazar yeri ödemelerinde kullanılabileğei manası taşıyor. Gelecek işte