E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Başbakanı: Ticaret konusunda AB ile birlikte çalışmak istiyoruz---

Çin Başbakanı: Ticaret konusunda AB ile birlikte çalışmak istiyoruz

Çin Başbakanı: Ticaret konusunda AB ile birlikte çalışmak istiyoruz
08 Nisan 2019 - 08:22 borsagundem.com

ABD ile sürdürdükleri ticaret müzakerelerinde henüz bir sonuç alamayan Çin, Avrupa'ya göz kırptı. Başbakan Li, "İklim Anlaşması, sürdürülebilir kalkınma ve İran ile nükleer anlaşma alanlarında Avrupa ile hareket etmek istiyoruz" dedi

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in iklim değişikliğinden ticarete kadar birçok konuda Avrupa Birliği ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Almanya'da yayınlanan Handelsblatt gazetesine bir makale yazan Li, Pekin'in doğu Avrupa ülkelerine yatırım yaparak Avrupa Birliği'ni bölmeye çalıştığı suçlamalarını reddetti.

"Biz Avrupa'nın entegrasyon süreciğini destekliyoruz" diye konuşan Li, Pekin'in doğu Avrupa ülkeleri ile yakın işbirliğinin Avrupa Birliği içinde dengeli bir kalkınma için ajantajlar sağladığını savundu.

Li makalesinde, Çin'in Paris İklim Anlaşması'nın hayata geçirilmesi, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi ve İran ile nükleer anlaşmanın sürdürülmesi alanlarında Avrupa ile yakın çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can08 Nisan 2019 09:38

    Çin ticareti canlandiralim diyor. Batılı lar ise benim çıkarlar im ne olacak diyor ve taviz istiyor Çin den. Çin tabi eski Çin değil. Taviz yok diyor, karşılıklı ticaret diyor. Ama birşey var ki o da Avrupa nin lokomotifi olan Almanya bile üretim baya düşmüş durumda. Kriz çanlari baya yakın. Resesyon yakın. Trump la zaten anlaşma yapmak o kadar zor ki, deveye hendek atlat daha kolay olur herhalde. Amerika da aynı şekilde ve ekonomik durum Trump geldiğinden bu yana düzelme olmadı. Aksine dış ticaret açığı artıyor. Üretim zayıf, ihracat ta öyle, ticaret gerginliği ne artık son vermeli bu batılılar.