E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsaları yine düştü---

Çin borsaları yine düştü

Çin borsaları yine düştü
26 Ağustos 2015 - 10:33 borsagundem.com

Çin hisseleri, volatil işlemlerde 1996’dan bu yana görülen en sert 5 günlük düşüşü genişletiyor

Çin hisseleri, volatil işlemlerde 1996’dan bu yana görülen en sert 5 günlük düşüşü genişletiyor.  Çin Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı hisse senedi piyasasında yaşanan 5 trilyon dolarlık kaybı sonlandırmada başarısız oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi, erken saatlerde yüzde 4.3 kadar yükselmesi ve yüzde 3.9 kadar düşmesinin ardından yüzde 1.3 gerileyerek 2,927,29 puandan kapanış yaptı. Çin Merkez Bankası’nın Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği 5. faiz indirim kararı, gösterge endeksin Salı günü yüzde 7.6 gerilemesinden birkaç saat sonra geldi.

Çin hisseleri, Haziran ayı ortasından bu yana 5 trilyon dolar ile değerinin yarısını kaydetti. Kredili işlem yapan traderlar yükseliş beklentisi ile açtıkları pozisyonları azalttı ve hisse senedi değerlemelerinin zayıf ekonomik görünümü doğrulamadığı endişesi derinleşti. Hükümet, bu hafta hisse senedi piyasasına müdahale etmeyi durdurdu. Konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre politika yapıcılar, hisse senedi piyasasına sağlanan desteğin doğruluğunu tartıştı.

Hong Kong’daki Partners Capital International yöneticisi Ronald Wan, “Hükümet ne yaparsa yapsın yatırımcı satışa gitmek istiyor gibi görünüyor. Güven zarar görmüş durumda. Politikaların etkililiği konusundaki şüpheler artıyor. Piyasa bir süre daha satış baskısı altında olmayı sürdürecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemil26 Ağustos 2015 11:14

    piyasalarda kriz bekleniyor zaten, ama nerde ne zaman baslayacagi belli degil

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM26 Ağustos 2015 11:09

    BORSADA YAŞANAN OLAYLAR İNCİLDEKİ OLAY ANLATIM ŞEKLİNE İLGİNÇ ŞEKİLDE BENZİYOR OKUDUĞUNUZDA TUHAF GELEN BU CÜMLE BORSADA HER İŞLEM YAPTIĞIMDA AKLIMDAN ÇIKMAZ.isa ne diyor ; -BENİM İÇİN ACI ÇEKİN..KAPİTALİST SİSTEMİN BORSASI NE DİYOR.EY KÜÇÜK YATIRIMCI BENİM İÇİN HİSSE SENEDİ TAŞIYIP ZARARLAR İLE KIVRANIRMISIN.ÇILGIN İSAYI VE BORSAYI SEVİYORUM..