E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası 1 ayın zirvesinde---

Çin Borsası 1 ayın zirvesinde

Çin Borsası 1 ayın zirvesinde
28 Kasım 2013 - 10:09 borsagundem.com

Kömür üreticilerinin değerlenmesiyle Çin borsası 1 ayın zirvesine tırmandı

Anhui Conch Cement Co.'nun malzeme şirketlerindeki ralliye öncülük etmesi ve Pekin hükümetinin kömür arzını azaltıcı tedbirlerinin, sektör fiyatlarını destekleyebileceği düşüncesiyle Çin Borsası yükseldi. Ülkenin gösterge endeks 1 ayın zirvesine çıktı.

China Shenhua Energy Co. ve Yanzhou Coal Mining Co., Devlet Konseyi'nin ülkenin "düzensiz" kömür üretimi büyümesini azaltacağını söylemesi üzerine en az yüzde 2.1 primlendi. Şanghay'daki süt ve süt ürünleri imalatçısı Bright Dairy&Food Co., devlet kontrolündeki şemsiye şirketinin yönetim kurulu başkanını değiştirmesinin ardından yüzde 5.2 sıçradı. Anhui Conch Cement, BNP Paribas SA'nın, şirketi, hükümetin reformlarından en çok yararlanacak olanlar arasında göstermesiyle 6 ayın zirvesine tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi 2. gününde de yükselerek yüzde 1.3 kazançla 2,230.30 puana çıktı ve 15 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. JPMorgan Chase&Co. bugün Çin'in sanayi kârlarının Ekim'de yüzde 5.1 artmasının ardından somut büyüme hızını koruduğunu söyledi.

Reform ve istikrarlı ekonomik ortama dair iyi beklentilerinin, yatırımcıları hisse almaya iten faktörler olduğunu söyleyen Dragon Life'ın para yöneticilerinden Wu Kan, "Kömür hisselerindeki kazançlar, gelişmelere bağlı" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.7 artışla 2,454.49 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 1.1 artış kaydetti.

Şanghay endeksindeki işlem hacimleri 30 günlük ortalamanın yüzde 22 üzerinde seyretti. Endeks bu ay yüzde 4.1 yükseldi ve önümüzdeki 12 ayın kazanç tahminlerinin 8.6 katından değerleniyor. Endeksin 7 yıllık ortalama değerleme katsayısı 15.3'te seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)