E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin borsası 6 ayın dibinde---

Çin borsası 6 ayın dibinde

Çin borsası 6 ayın dibinde
20 Haziran 2013 - 10:32 borsagundem.com

Öncü imalat verisi ve kredi sıkışıklığının etkisiyle Çin Borsası 6 ayın en düşüğüne geriledi

Çin borsası 6 ayın en düşüğünde  Gösterge para piyasası oranlarının rekor düzeye tırmanması ve öncü imalat verisinin daralmanın hızlandığına işaret etmesiyle Çin borsası 6 ayın en düşüğüne geriledi.
Ping An Bank Co. ve China Minsheng Banking Corp., bankalararası fon yeterliliğinin göstergesi olan geri alım oranının 2006'dan bu yana en yükseğine çıkması üzerine yüzde 4 düştü. Jianhxi Copper Co. ve Yanzhou Coal Mining Co. metal ve enerji üreticilerini aşağı taşıdı. HSBC Öncü İmalat Endeksi 48.3 puana gerileyerek, 49.1 puan beklentisinin altında daralmaya şlaret etti.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 kayıpla 2,097.45 puana, CSI 300 Endeksi de yüzde 2.7 düşüşle 2,336.58 puana geriledi. Hang Seng China Endeksi yüzde 2.9 düştü. Bloomberg China-US 55 Endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının bu yılın ilerleyen zamanlarında tahvil alımlarını azatlacağını söylemesinin ardından dün yüzde 2.5 düştü.
Bernanke'nin dünkü konuşmasının ardından hisselerin daha iyiye gidemeyeceğini söyleyen Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Cao Xuefeng, HSBC PMI verisinin de, ekonominin toparlanma sinyalleri göstermediğine işaret ederek durumu kötüleştirdiğini belirtti. Cao, piyasadaki nakit sıkışıklığının da endişeleri artırdığını not düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin artan fiyatları kontrol altına almak için daha fazla emlak kontrolleri uygulayabileceği endişesi ve regülatörlerin ilk halka arz onaylarını yeniden başlatmayı düşünmesiyle 6 Şubat'taki zirvesinden bu yana yüzde 14 düştü. Endeksteki işlem hacmi bugün 30 günlük hareketli ortalamanın yüzde 27 altında seyrederken, 30 günlük volatilite 16.1 puan ile 7 Haziran'da 13.7 puandan kaydedilmiş olan bu yılın en düşüğünün üzerinde fiyatlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)