E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası 6 ayın en düşüğünde---

Çin Borsası 6 ayın en düşüğünde

Çin Borsası 6 ayın en düşüğünde
19 Haziran 2013 - 11:00 borsagundem.com

Emlak kontrollerinin artacağı spekülasyonu üzerine Çin Borsası 6 ayın en düşüğüne geriledi

Çin'de regülatörlerin ilk halka arz onaylarını yeniden başlamayı değerlendirmesi ve hükümetin konut fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak üzere yeni emlak kontrolleri uygulayacağı spekülasyonuyla Çin Borsası 6 ayın en düşüğüne indi.
Çin'in en büyük imar şirketleri China Vanke Co. ve Poly Real Estate Co., China Securities Journal'ın hükümetin emlak vergisi uygulamalarını genişletebileceğini yazmasının ardından yüzde 2'den fazla değer kaybetti. Jiangxi Copper Co. ve Yanzhour Coal Mining Co., yarınki imalat verisinin öncesinde metal ve enerji şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Çin'in Sermaye Düzenlemeleri Komisyonu yetkililerinden biri, yatırımcıların korunmasını hedefleyen yeni kuralların devreye girmesinin ardından Çin'in ilk halka arzlara izin vereceğini söyledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 kayıpla 2,130.47 puana gerileyerek 13 Aralık'tan bu yana en düşük kapanışına yöneldi. CSI 300 Endeksi yüzde 1.3 kayıpla 2,387.11 puana inerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.6 düştü.
Yatırımcıların ilk halka arz haberlerine tepki verdiğini söyleyen Huatai Securities Co.'nun analistlerinden Zhou Lin, endeksin çok fazla düşmüş olmasından ötürü bunun tek günlük bir reaksiyon olacağını belirtti. Zhou, döngüsel hisseleri hedeflemenin kırılgan olacağını ifade etti.
Sermeye kurumu  yetkilisi regülatörlerce temizlenmiş olan şirketlerin, yeni zorunlulukları yerine getirmeleri hâlinde borsada işlem görmesine izin verileceğini söyledi. Reuters dün Ekim'de ilk halka arzları durduran CSRC'nin büyük ihtimalle Temmuz sonuna doğru yeniden izin vereceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)