E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası düştü---

Çin Borsası düştü

Çin Borsası düştü
06 Aralık 2013 - 10:15 borsagundem.com

Çin Borsası kömür ve finansal hisselerin öncülüğünde 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

Para piyasası oranlarının dış ticaret verisi öncesinde tırmandığı Çin'de hisseler 3 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Çin Borsası'ndaki kayıplara kömür ve finansal hisseler öncülük ederken, çevre koruma hisseleri, Şanghay'daki rekor düzeydeki hava kirliliğinin sağlık uyarılarına ve uçuşların iptal edilmesine neden olmasıyla rekor yükseğe tırmandı.

En büyük kömür üreticisi China Shenhua Energy Co. 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Çin'in en büyük 2 finansal aracı kurumu Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co., bu haftanın başlarında regülatörlerin ilk halka arzları yeniden başlatma planı üzerine ralli yapmalarının ardından yüzde 3'ten fazla düştü. Kirlilik kontrolü ekipmanı üreticisi Fujian Longking Co. yüzde 2 ralli yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,231.26 puana gerileyerek 13 Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti ve bu haftaki kazançlarını yüzde 0.5'e indirdi. Çin'in 8 Aralık'ta açıklanacak olan dış ticaret verisinin ihracatın Kasım'da aylık bazda artış kaydetmesi bekleniyor.

Verinin öncesinde endeksi yukarı taşıyacak güvenin olmadığını söyleyen Zheshang Securities Co.'nun analisti Zhang Yanbing, "Kirlilik bugün daha kötü. Bu çevre hisseleri için çok iyi" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 2,448.14 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 düştü. Küçük ölçekli şirketler endeksi ChiNext Endeksi de yüzde 0.1 gerileyerek bu haftaki kayıplarını yüzde 12.2'ye genişletti.

Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin medyan tahminine göre, Çin'in ihracatı Kasım'da yüzde 6.5 artarak, Ekim'deki yüzde 5.6 büyümenin üzerine çıktı. Ekonomistler ayrıca ülkede tüketici fiyatları enflasyonunun Kasım'da yüzde 3.1'e gerilemiş olduğunu tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)