E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası düştü---

Çin Borsası düştü

Çin Borsası düştü
02 Ocak 2014 - 10:16 borsagundem.com

Dünyanın en büyük 2. ekonomisinde imalat endekslerinin düşmesiyle Çin Borsası enerji ve tüketici şirketlerinin öncülüğünde geri adım attı

İmalat göstergelerinin düşüş kaydettiği Çin'de hisseler, enerji ve tüketici şirketlerinin öncülüğünde değer kaybetti.

Yanzhou Coal Mining Co. ve Datong Coal Industry Co., enerji hisselerindeki düşüşü devam ettirdi. Çin'in en büyük likör üreticileri Kweichow Moutai Co. ve Wuliangye Yibin Coı. en az yüzde 1.6 değer kaybetti. Külçe altın üreticisi Shandong Gold Mining Co., varlık alım planından vazgeçmesi ve altın fiyatlarının Ekim'den bu yana en hızlı rallisini yapmasıyla yüzde 5.6 sıçradı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 2,106.64 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz yıl yüzde 6.8 düşerek, Asya'daki en kötü performanslı hisse endeksi oldu. Çin'de dün açıklanan resmi satın alma yöneticileri imalat endeksi Aralık'ta 4 ayın en düşüğüne geirlerken, HSBC Çin İmalat Endeksi de hız kesti.

Zayıf PMI verisinin, Çin'in hâlen yeni büyüme modeli arayışına devam ettiği bu yıla zayıf bir başlangıç olduğunu söyleyen Jingxi ınvestment Management Co.'nun yatırım genel müdürü Wang Zheng, "Zayıf ekonomi hisseleri aşağıda tutuyor" dedi.

Çin hisseleri geçtiğimiz yıl yavaşlayan ekonominin kârı azaltacağı endişesiyle düşüş kaydetti. Emlak ve enerji şirketleri en kötü performansa sahip olurken, teknoloji ve ilaç hisseleri en yüksek kazancı sağladı.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 2,317.86 puana indi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)