E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsası sert düştü---

Çin borsası sert düştü

Çin borsası sert düştü
01 Aralık 2014 - 08:28 borsagundem.com

Çin hisseleri 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, ülkenin imalat sanayi göstergesindeki düşüşün ekonomik büyümenin yavaşladığı endişelerini derinleştirmesi ile iki haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Çin’in en büyük bakır üreticisi olan Jiangxi Copper Co. yüzde 4.6 gerilerken, PetroChina Co. yüzde 3.6 değer kaybetti. Çin’in en büyük ikinci sigortacılık şirketi Ping An Insurance (Group) Co. yüzde 2.2 prim yaptı. Havayolu şirketleri, petrol fiyatlarının kayıpları genişletmesi ile Şanghay’da ralli yaptı. Çin bankaları, hükümetin banka mevduatları için sigorta sistemi başlatacağı açıklamasının ardından yükseliş gösterdi.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 6.9 ralli yapmasının ardından bugün yüzde 1.4 gerileyerek 10,989.22 puana indi. Çin in imalat sanayi göstergesi, kapanan fabrikaların ekonomideki gerilemeyi derinleştirmesi ile geriledi. Faiz oranlarında iki yıldan bu yana ilk kez indirime giden Çin Merkez Bankası (PBOC) üzerinde para politikasının daha da gevşetilmesine yönelik baskı arttı. Hükümetin hazırladığı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Kasım’da 50.3’e gerileyerek 8 ayın en düşük seviyesine indi. Bloomberg anketine katılan analistler PMI’ın 50.5 olarak açıklanacağı yönünde tahminde bulunuyordu. PMI, Ekim ayında 50.8 seviyesindeydi.

Hong Kong’da bulunan Sun Hung Kai Securities Ltd. yatırım stratejileri müdürü Steven Sheung, “Veri olumsuz geldi ancak politika desteğiyle önümüzdeki birkaç ayda toparlanma olacağını öngörüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)