E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası sert yükseliyor---

Çin Borsası sert yükseliyor

Çin Borsası sert yükseliyor
10 Temmuz 2015 - 07:48 borsagundem.com

Çin hisseleri, 2008’den bu yana en büyük iki günlük toparlanmayı kaydetmeye hazırlanıyor

Çin hisseleri ralli yapıyor. Gösterge endeks, hükümetin aldığı önlemlerin etki göstermeye başlaması ile 2008’den bu yana en büyük iki günlük yükselişi kaydetmeye hazırlanıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 5.2 yükselerek yerel saat ile 11:30’da 3,900.89 puana geldi ve Perşembe günkü yüzde 5.8’lik artışı genişletti. Sağlık hizmeti, sanayi ve tüketici şirketleri artış gösteriyor. Gösterge endekste sadece iki hisse senedi gerileme gösterdi. Ancak Çin borsalarında işlem gören şirketlerin yaklaşık yüzde 49’unun işlemleri durdurulmuştu. Bu durum Cuma günü de devam etse de oran hafifçe geriledi.

Yetkililer geçtiğimiz iki hafta boyunca neredeyse her gün piyasayı destekleyici önlemler aldılar. Hisse senedi piyasası bir aydan kısa bir sürede 3.9 trilyon dolar kayıp verdi. Hisse senetlerindeki düşüş bazı büyük varlık yöneticilerine çekici görünmeye başladı. Fidelity Investments, Çin hisselerinde satış fırsatı gördüğünü belirtti.

Şanghay’daki Jinkuang Investment Management baş stratejisti Zhang Haidong, “Hükümetin aldığı önlemler sayesinde en kötüsü geride kaldı ve bu düzeltmenin sonu olmalı. Ekonomik senaryo ve gevşek para politikalarının sürmesi ile birlikte piyasa orta vadede dipte olabilir” dedi.

Şanghay Bileşik, bu hafta yüzde 5.8 yükselerek üç haftalık düşüşleri sonlandırmaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)