E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin büyüme hedefinden vazgeçmedi---

Çin büyüme hedefinden vazgeçmedi

Çin büyüme hedefinden vazgeçmedi
05 Mart 2014 - 07:03 borsagundem.com

Çin 2014 için büyüme hedefini değiştirmeyerek yüzde 7.5 olarak belirledi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin 2014 için yüzde 7.5 ile, liderlerin kredi risklerini azaltmak ve ülkenin en büyük şehirlerini boğan hava kirliliğini sonlandırma amaçlarına ulaşmalarını zorlayacak bir büyüme hedefi belirledi.

Çin Başbakabau Li Keqiang, Pekin'de bugün gerçekleştiren yıllık yasama toplantısında önceki yıldaki ile aynı seviyede olan büyüme hedefinin, piyasanın güvenini destekleyeceği ve istihdamı koruyacağını söyledi. Li, "Ekonomik gelişmeyi temel görev olarak benimsemeye devam etmeli ve uygun büyüme hedefini sürdürmeliyiz" dedi.

Ülkenin hava ve suyunu temizlemeye ve Asya'daki finansal kriz ile karşılaştırmalara neden olan öngörülmedik borç artışını kontrol altına almaya çalışan Pekin hükümeti, "ne pahasına olursa olsun büyüme" stratejisinden vazgeçeceğini söylemişti. Güneş enerjisi şirketlerinden biri ülkede ilk temerrüt vakası olabilecek risklerin sinyalini vererek, finansal baskılara bir kez daha dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)