E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin ekonomik sorunlarını önemsemiyor---

Çin ekonomik sorunlarını önemsemiyor

Çin ekonomik sorunlarını önemsemiyor
24 Şubat 2014 - 07:52 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou yüzde 7-8 büyüme öngörürken, ülkenin maliye bakanı, ekonomik tehlikeleri önemsiz gibi lanse etti

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in merkez bankası başkanı Zhou Xiaochuan, yüzde 7 ila 8 büyümenin sürdürülebileceğinin sinyalini verirken, ülkenin Maliye Bakanı Lou Jiwei, yuandaki düşüş be gölge bankacılığının arz ettiği riskleri önemsiz gibi gösterdi.

Zhou, büyüme beklentilerinin uygun olduğunu ve küresel ekonomik büyümeyi destekleyebileceğini söylerken, Çin maliye bakanı Bloomberg'e verdiği röportajda bazı varlık yönetimi ürünlerindeki olası temerrütlerin "büyük bir sorun" arz etmediğini ve yuandaki son kayıplarının, normal bir seyir dahilinde olduğunu savundu.

Kaldıraçları kontrol altına alma ve piyasaların rolünü genişletme çabalarının, analistleri Çin'de 1990'lardan bu yana en yavaş büyümeyi öngörmeye itmesine rağmen Çin, ekonomisinin gücüne vurgu yapıyor. Bankaların emlak kredilerini sıkılaştırdığı endişesiyle yuan geçtiğimiz hafta dolar karşısında 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydederken, ülke hisseleri de bugün düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)