E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi küçülse de hedefler dahilinde olacak---

Çin ekonomisi küçülse de hedefler dahilinde olacak

Çin ekonomisi küçülse de hedefler dahilinde olacak
06 Mart 2014 - 06:44 borsagundem.com

Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, Çin'in bu yıl yüzde 7.2-7.3 büyümesini, yüzde 7.5 hedefin tutturulması olarak göreceğini söyledi

Pekin'deki Ulusal Halk Kongresi'nde konuşan Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, ülkesinin bu yıl yüzde 7.2 ya da 7.3 büyümesini, 2014'ün büyüme hedefi olan yüzde 7.5 "civarı" olarak göreceğini belirtti.

Lou, kilit noktanın kesin bir seviyede büyümek değil, istihdam olduğunu savundu.

Çin'in onlarca yıllık ihracat ve yatırım destekli büyümesinin ardından hız kesmesiyle yatırımcılar, Komünist Parti'nin ne kadar yavaşlamaya izin vereceğini anlamaya çalışıyor. Çin, Zhu Rongji'nin başbakan olduğu Asya finansal krizi dönemi olan 1998'lerden bu yana hiçbir büyüme hedefini kaçırmadı. Ülke o yıl yüzde 7.8 büyüyerek, yüzde 8 büyümenin altında genişlemişti.

Devlet Konseyi araştırmacılarından biri dün yüzde 7.3'lere kadar büyümenin bu  yılın hedefini karşılaşayacağını söylerken, ekonomi planlama ajansı başkanı Xu Shaoshi taban seviyenin yüzde 7.5 büyüme ve 10 milyon istihdam olduğunu savundu.

Şanghay Bileşik Endeksi yerel saat ile 10:19'da yüzde 1 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)