E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin elinde dev oranda ABD tahvili tutuyor---

Çin elinde dev oranda ABD tahvili tutuyor

Çin elinde dev oranda ABD tahvili tutuyor
16 Haziran 2015 - 07:39 borsagundem.com

Çin’in ABD Hazine tahvili varlıkları Nisan ayında yükselirken, Japonya’nın varlıkları geriledi

Çin’in ABD Hazine tahvili varlıkları, ABD’nin resmi verilerine göre, Nisan ayında yükselişi 2. aya taşıdı. Japonya’nın ABD Hazine tahvili varlıkları ise 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Çin’in ABD Hazine tahvili varlıkları, ABD Hazine Bakanlığı’nın Pazartesi açıkladığı verilere göre, 2.4 milyar dolar yükselerek 1.26 trilyon dolara ulaştı. Çin’i 2008’den bu yana ilk kez Şubat ayında geride bırakarak en büyük yabancı tahvil sahibi unvanını elde eden Japonya’nın Nisan ayı itibarıyla ABD tahvil varlıkları 1.22 trilyon dolar seviyesinde. Japonya’nın varlıkları bir önceki aya göre 11.2 milyar dolar gerilemiş görünüyor. Çin ve Japonya ABD tahvil varlıkları bakımından Mart ayında tekrar yer değiştirdiler.

Çin’in döviz rezervleri, Haziran ayında rekor seviyeye ulaşmasından bu yana aşağı yönlü bir trende girdi. Ülkenin döviz rezervleri Mart itibarıyla 3.73 trilyon dolar ile 2013’ten bu yana en düşük seviyeye indi. Yuanın dolar karşısındaki Nisan ayı performansı, Bloomberg tarafından takip edilen 31 önemli para birimi arasında, en kötülerden biri olarak kaydedildi. Yuan dolar karşısında yüzde 0.1 düşerken, yen yüzde 0.6 güçlendi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın verisi uluslararası sermaye akışlarını da içeriyor. Veri, uzun vadeli ABD tahvillerine yönelik net yabancı alımların Nisan ayında 53.9 milyar dolar olduğunu gösterdi. Total sınır aşırı girişler (kısa vadeli tahviller ve hisse senedi swapları dahil olmak üzere) 106.6 milyar dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)