E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin endişeleri yeniden başladı---

Çin endişeleri yeniden başladı

Çin endişeleri yeniden başladı
26 Ocak 2016 - 09:11 borsagundem.com

Çin piyasasına ilişkin korkular Çin Merkez Bankası'nın piyasaya para basması ile birlikte yükseldi

Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamalarıyla bir miktar da olsa toparlayan endeksler, bugün Çin Merkez Bankası’nın piyasalara vermiş olduğu yüksek likiditeyle birlikte yeniden geri çekilmeye başladı. Çin Merkez Bankası son 3 yılın en yüksek likiditesini bu sabah piyasalara verdi. Bu gelişme yatırımcıların Çin ile ilgili endişelerin yeniden artmasına neden oldu. Ayrıca piyasada aşırı Yuan’ın yer almaya devam etmesi ilerleyen günlerde Çin Merkez Bankası’nı yeni bir devalüasyon hamlesine itebilir. ABD vadeli endeksleri de güne %0.3 seviyesinde negatifte başladı. SP500 vadeli endeksi geçen hafta 1880 seviyesini tekrar yukarı aşmasına rağmen, burda kalıcı olmayı henüz başaramadı. İlk deste 1840 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin kırılması akabinde 1790 tekrar test edilebilir. Direnç olarak ise 1880-1900 seviyeleri izlenmelidir.

Parasal Sisteme Olan Güvenin Azalması Altın’ın Değerini Arttırıyor…

Geçen hafta gerçekleşen Davos zirvesinin ana başlığı 4.Sanayi Devrimi ve bu devrim ile birlikte parasal sistemin ne olacağıyla ilgiliydi. Yaşanan son dönemdeki krizlerle birlikte görülüyor ki, liderlerin de parasal sisteme olan güvenleri giderek azalmaya başlamış durumda. Hatta ilerleyen dönemlerde gerçekleşecek sanayi devrimi ile birlikte kağıt paranın da ortadan kaldırılması ve yerini dijital paranın alması bekleniyor. Bu gelişmeler gösteriyorki parasal sisteme karşı güven giderek kayboluyor. Bu ortamlarda altın yatırımcısına değer kazandıran bir üründür. Son günlerde de sistemin tekrar sorgulanmaya başlaması altın fiyatlarının artmasına neden oluyor. 1110 direncini bu sabah aşmayı başaran altında, bir sonraki hedef 1120 seviyesi.  Ama asıl önemli seviye ise 1140. 2011 zirvesinden itibaren başlayan düşüş trendinin kanal üst bandı 1140 seviyesinden geçiyor. Fiyatların bu seviyeyi aşması halinde 5 yıllık düşen kanal kırılabilir ve akabinde orta ve uzun vadeli bir yükseliş süreci başlayabilir. Destek olarak ise ana seviyemiz 1080. Bu seviyenin kırılması fiyatların kısa vade de düşüşünü devam ettirmesine neden olabilir. Bu yüzden 1080 seviyesi önemle takip edilmeli.

Ikon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)