E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin enflasyonunun performansı düştü---

Çin enflasyonunun performansı düştü

Çin enflasyonunun performansı düştü
11 Eylül 2014 - 07:02 borsagundem.com

Çin’in enflasyonu Ağustos ayında 4 ayın en düşük oranında artış sergiledi

Çin’in tüketici enflasyonu Ağustos ayında 4 ayın en düşük oranında artış sergilerken, fabrika çıkış fiyatlarındaki düşüş 30'uncu ayına girerek hükümetin emlak sektöründeki düşüş ile birlikte ekonomiyi desteklemek için teşvikleri artıracağı iddiaları destekledi.

Çin Ulusal İstatistik Kurumu’nun Pekin’de yaptığı açıklamaya göre tüketici fiyat endeksi, Ağustos’ta bir önceki yıla göre  yüzde 2 yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 2.2 artış görüleceği yönündeydi. Üretici fiyat endeksi, yüzde 1.1’lik düşüş görüleceği beklentilerine karşılık yüzde 1.2 geriledi.

İthalatta düşüş olduğunu ve para arzı genişlemesinin yavaşladığını gösteren verilerinin ardından bugün açıklanan veriler, Çin’in yurtiçi talebinin zayıf olduğuna işaret ederek ekonominin desteklenmesi için ek önlemler alınması gerekliliğini destekledi. Başbakan Li Keqiang dün Çin’in sert bir düşüş göstermeyeceğini ve 2014 yılı için yüzde 7.5’lik ekonomik büyüme hedefi dahil olmak üzere önemli gelişimlerin gerçekleştirileceğine güveni olduğunu ifade etmişti.

UBS AG Çin ekonomi araştırmaları müdürü Wang Tao, “Bugünkü veriler zaten bildiğimiz bir şeyi kanıtladı: Ekonomi hala zayıf. Hükümet büyümeyi istikrarlaştırmak için önlemler almaya devam edecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)