E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin faiz artırımına hazırlanıyor---

Çin faiz artırımına hazırlanıyor

Çin faiz artırımına hazırlanıyor
18 Ocak 2011 - 08:49 borsagundem.com

Li, "Eğer para politikası yılın ilk çeyreğinden sıklıkla ayarlanırsa bu anlaşılır olur" diye konuştu.

Çin Merkez Bankası danışanı Li Daokui, odak noktasının hızlı ekonomik büyümeden enflasyonu kontrol altına almaya çevirmiş olan Çin´de faiz oranlarının yılın ilk çeyreğinde artırılabileceğini söyledi.
2011 yılında Çin ekonomisinin yüzde 9.5 büyüyeceğini tahmin ettiğini de belirten Li, TÜFE´nin ise yüzde 3.5 artacağını öngördü.
Li açıklamasında, global ham petrol fiyatlarının bu yıl 100 dolar veya 120 dolar/varil seviyesine yükselebileceğinden endişe ettiğini de vurguladı.
“GENEL EKONOMİK DURUM İYİ”
Çin Merkez Bankası danışmanı Li Daokui, Çin´in genel ekonomik durumunun karşı karşıya olunan bazı zorluklara rağmen iyi olduğunu söyledi.
Çin ekonomisinin geçen yıl en az yüzde 10 büyüdüğünü tahmin ettiğini belirten Li, büyüme oranının yüzde 10.3 olabileceğini de ifade etti.
Hükümetin gayrimenkul geliştirme sistemini reforme etmesi gerektiği uyarısında bulunan Li, ayrıca Çin´in aşırı ısınan emlak piyasasını soğutmak için emlak vergisinde tabanı genişletmesi gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)