E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Çin faiz farkını dikkate almalı'---

'Çin faiz farkını dikkate almalı'

'Çin faiz farkını dikkate almalı'
30 Aralık 2010 - 08:27 borsagundem.com

Çin merkez bankasından üst düzey bir yetkili, ülkesinin para politikası belirlerken ABD ile faiz farklılıklarını dikkate alması gerektiğini söyledi

Çin Merkez Bankası’nın istatistik biriminin başında bulunan Sheng Songcheng, Çin’in finans piyasasındaki reformlar çerçevesinde dalgalı mevduat oranları üzerinde de düşünmesi gerektiğine dikkati çekti.
Gösterge faizi hafta sonunda artırarak para politikasını sıkılaştıran Çin merkez bankası, ticari bankalara verdiği kredilere uyguladığı faizleri de yükseltti. Reeskont faizini yüzde 1.8’den yüzde 2.25’e yükselten merkez bankası, ticari bankalara verilen kredilerde bir yıllık faizi de 52 baz puan artırarak yüzde 3.85’e çekti.
Çin bankaları likidite sıkıntısı çekmedikleri için genel olarak merkez bankasından kaynak temin etmiyorlar. Söz konusu faizlerde yapılan artırım bu yüzden sadece sembolik bir önem taşıyor.
Buna rağmen çoğu analist bankaların fon bulma maliyetlerindeki artışın, kredi vermenin çekiciliğini azaltabileceğini ve bankaların tahvil ve diğer borçlanma senetlerine daha çok yönelebileceğini belirtiyorlar.
Çin Merkez Bankası, para arzını ve kredi büyümesini normal seviyelere geri çekerek, 28 ayın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu azaltmaya çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)