E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Fed'e karşı kendisine güveniyor---

Çin Fed'e karşı kendisine güveniyor

Çin Fed'e karşı kendisine güveniyor
10 Aralık 2015 - 07:17 borsagundem.com

Çin Devlet Döviz İdaresi, Fed'in faiz artırmının Çin'i etkilemeyeceğini açıkladı

Çin Devlet Döviz İdaresi yöneticilerinden Wang Yungui, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yapacağı bir faiz artırımının Çin'e sınır ötesi sermaye akışlarını etkileyebileceğini, ancak bu etkinin ciddi bir seviyede olmayacağını söyledi. 
Çin'in global yatırımcılar için hala cazip olduğunu belirten Wang, bu yıl 500 milyar yuan ticaret fazlası beklediğini ve bu trendin devam edeceğini öngördüğünü vurguladı. 
Wang yaptığı açıklamada, Fed'in yapacağı bir faiz artırımının yuanda kısa vadeli dalgalanmaylara yol açabileceğini belirtirken, "Yuanda uzun vadeli büyük bir değer kaybı yaşanması için neden yok.Yuanın ABD Doları karşısında son dönemdeki değer kaybı normal ve kurun piyasada belirlermesine yönelik reformladan kaynaklı" diye konuştu. 
Wang, Çin'in dövciz rezervlerinde Kasım ayında görülen düşüşün ABD Doları cinsinden olmayan varlıklardaki değer kaybından kaynaklandığını da ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)