E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin geri adım attı! Devre kesici sistemi askıda---

Çin geri adım attı! Devre kesici sistemi askıda

Çin geri adım attı! Devre kesici sistemi askıda
07 Ocak 2016 - 16:50 borsagundem.com

Çin'de Pazartesi günü uygulanmaya başlanan ve borsanın kapanmasına neden olan hisse senedi devre kesici mekanizması durduruldu.

Çin'de borsaların yüzde 7'yi aşan düşüşlerde piyasayı işleme kapatan ve bu hafta iki kere devreye alınan "devre kesici" düzenlemesini askıya alındı.

Çin hükümeti, endekslerde özellikle geçen yaz yaşanan büyük düşüşlerin ardından yeni yılın ilk işlem günü olan 4 Ocak'ta dış piyasalarda circuit-breaker olarak bilinen bir tür işlem kesici mekanizmayı devreye sokmuştu.

Söz konusu mekanizma çerçevesinde, Şanghay ve Shenzhen borsalarındaki büyük şirketlerin oluşturduğu CSI300 Endeksi'nde yüzde 5'lik düşüş halinde işlemler 15 dakika askıya alınıyor; düşüşün yüzde 7'yi bulması halinde ise borsalar gün boyu kapatılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan08 Ocak 2016 00:08

    yarın sabah çin inşallah aşaği olmaz gene ama olacak gibi ozaman vay bizim borsaya akşam enteresan bir şekılde artı kapatması enteresan inşallah bizde de set düşüşler olmaz sankı 65 var gibi

  • ahmet07 Ocak 2016 18:34

    çıkın çin ve rus borsasından gelin türk borsasına

  • çin işi!!07 Ocak 2016 17:42

    zaten çinin her şeyi çakma borsası da farklı değil gibi.