E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin hedef küçülttü---

Çin hedef küçülttü

Çin hedef küçülttü
27 Şubat 2011 - 21:13 borsagundem.com

Çin büyüme hedefini yüzde 7'ye çekti

Çin Başbakanı Wen Jiabao, hükümetin ve Şinhua haber ajansının internet siteleri aracılığıyla  vatandaşlarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Wen, önümüzdeki 5 yılda büyüme hedeflerinin yüzde 7 olduğunu belirterek, halkın yaşam şartlarını iyileştirmek zorunda olduklarını vurguladı. Daha adil bir gelir dağılımı sağlamanın ve fiyatları kontrol altına almanın öncelikli görevleri olduğunu ifade eden Ven, bunun sosyal adaleti ve istikrarı  doğrudan ilgilendirdiğine işaret etti.

Yüksek ve hızlı ekonomik büyüme peşinde koşmadıklarını, çevre konusunda bedel ödemek istemediklerini belirten Ven, bunun sanayide kapasite fazlasının ve yoğun kaynak tüketiminin olduğu sürdürülmeyen bir kalkınmaya yol açtığını ileri sürdü.

Çin parasının kur değeriyle ilgili reformu ihtiyatlı ve aşamalı şekilde sosyal istikrarı garanti altına alarak sürdüreceklerini kaydeden wen, bunun milli egemenliğin bir parçası olduğunu ifade etti.

Bir soru üzerine sokak çocuklarını korumak ve onlara yardım etmek için çabalarını yoğunlaştıracaklarını belirten wen, "Çocukların sokağa düşmelerinin nedenleri çok karmaşık, ancak durum ne olursa olsun onları korunmasız bırakamayız" dedi.

Çin Başbakanı Ven, yolsuzlukla mücadelenin bu yıl da öncelikli görevleri arasında yer almaya devam edeceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)