E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hedeflerini yakalayacak mı?---

Çin hedeflerini yakalayacak mı?

Çin hedeflerini yakalayacak mı?
15 Aralık 2014 - 07:34 borsagundem.com

Çin’in 2014 yılı ekonomik büyüme hedefini yakalayabileceği belirtiliyor

Çin İstatistik Kurumu’nun, bir yıl boyunca yapılan mülakatlar ve milyonlarda işletmeden veri toplanmasının ardından üçüncü ulusal ekonomik sayımının sonuçlarını bu ay açıklaması bekleniyor. 2005 ve 2009 yıllarından yayımlanan önceki veriler, hizmet değerlerinin daha yüksek bir seviyeye revize edilmesi ile yurtiçi hasıla büyümesi tahminlerinin artmasını sağlamıştı.

Kurumun açıklayacağı rapor öncesinde Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanları, 2013 yılı yurtiçi hasıla büyümesinin (275 milyar dolar kadar) yüzde 1 artış ile yüzde 3’e revize edileceği ve 2014 yılı yurtiçi hasıla büyümesinin ise 0.1 yüzde puan yükseliş ile 0.3’e geleceği yönünde.

Yeniden hesaplama yapılması Başbakan Li Keqiang’ın yüzde 7.5’lik büyüme hedefine ulaşma şansını artırabilir. Çin’de yönetiminin, bu çeyrekte ekonomik genişleme hızının daha da zayıflaması ile birlikte geçtiğimiz hafta 2015 yılı hedefini düşürmüş olabileceği belirtiliyor.

Hong Kong’daki Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Çin baş ekonomisti Liu Li-Gang, “Başbakan Li öncülüğündeki hükümet bu yıl yüzde 7.5’lik büyüme hedefine ulaşmak için her şeyi yapacak” dedi.

Liu, 2014 yılı büyümesinin 0.1 yüzde puan artış ile 0.3’e revize edileceği tahmininde bulunurken, hız verilen bütçe harcamaları, emlak sektöründeki istikrarlaşma ve mevsimsel verilerin etkileri ile birlikte büyüme tahminini yüzde 7.2’den yüzde 7.5’e yükseltti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)