E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisse senedi piyasalarında yüzde 50’lik ralli beklentisi---

Çin hisse senedi piyasalarında yüzde 50’lik ralli beklentisi

Çin hisse senedi piyasalarında yüzde 50’lik ralli beklentisi
14 Ekim 2024 - 16:37 borsagundem.com

Uzmanlar, Çin ekonomisine dair bileşenlerin hisse senedi piyasaları için oldukça olumlu olduğunu düşünüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Renaissance Macro Research CEO'su Jeff deGraaf, “Çin hisse senetlerinin mevcut seviyelerden yüzde 50 oranında daha tırmanması oldukça olası” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Çin'in hisse senedi rallisi henüz bitmedi. Wall Street’ten Jeff deGraaf’a göre, ülke gelecek yıl muhteşem bir yükselişe sahne olmak için mükemmel bir bileşen kokteyline sahip olabilir.

En iyi kurulumlardan biri

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Renaissance Macro Research CEO'su Jeff deGraaf, Çin'in kıyaslama hisse senedi endeksinin gelecek yıl 6.000 puan seviyesine tırmanacağını söylüyor. Bu, Pekin'deki doğru koşulların karışımı sayesinde hisse senetlerinin daha da yükselmesini sağlayacak olan CSI 300'ün mevcut seviyelerinden yüzde 54'lük bir artış yaşayacağı anlamına geliyor.

“Şüphecilik, değerleme, teşvik, ivme ve bir trend değişikliği” diyerek teorisini özetleyen deGraaf, Çin hisse senedi piyasalarının yatırım ortamının 35 yıllık kariyeri boyunca gördüğü ‘en iyi kurulumlardan biri' olduğunu ekliyor.

Çin hisse senedi piyasaları, Pekin'in faiz oranlarını düşürmeyi ve borsaya 114 milyar dolar pompalamayı içeren son parasal teşvik paketini açıklamasının ardından son haftalarda inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Paket, yatırımcıların Pekin'in daha fazla teşvik önlemi açıklamamasından dolayı hayal kırıklığına uğradığının bir işareti olarak, 2008'den bu yana Çin hisselerindeki en dik yükselişi başlattı.

Bloomberg'in piyasa katılımcılarına yönelik anketine göre, çoğu yatırımcı Çin'in 2025'e kadar 2 trilyon yuan, yani 283 milyar dolar mali teşvik eklemesini bekliyor.

“Politik tepkiyi kendimizi koruma, zayıflığa bir tepki ve Çin için 'Gerekeni yap' anı olarak görüyoruz” diyen deGraaf, yatırımcıları Çin hisselerine bahis oynarken ‘zarar durdurma noktalarını mutlaka kullanmaya’ davet ediyor.

Wall Street düşüşü satın alıyor

Wall Street'teki diğer yatırımcılar, Pekin'deki ekonomik yavaşlamanın devam edebileceği korkusuna rağmen Çin hisselerindeki düşüşü satın almaya ilgi gösteriyor.

Yatırımcılar, Bank of America'nın paylaştığı bir notta alıntıladığı EPFR Global verilerine göre, 9 Ekim'de sona eren haftada Çin hisse senedi fonlarına 39,1 milyar dolar gibi rekor bir miktar yatırdı. BofA stratejisti Michael Hartnett paylaştığı notta, “Herhangi bir Çin düşüşüne yatırım yaparız. Talebi artırmak için uygulanan teşvik çabaları agresif bir şekilde kullanılmaya devam edecek” diye yazıyor.

Hisse senetleri hala çok ucuz

Ayrıca, 2017'den bu yana yüzde 800 oranında yükselen bir Çin hedge fonu olan Shenzhen Huaan Hexin Private Investment Fund Management da Hong Kong'da listelenen teknoloji hisselerindeki düşüşü satın aldığını belirtiyor. Hang Seng Endeksi son beş işlem gününde yüzde 3 oranında düştü ancak yıl başındaki seviyelerden hala yüzde 27 oranında yukarıda seyrediyor. Fonun kurucusu Yuan Wei, bu hafta Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, “Böyle bir düzeltme daha çok bir satın alma fırsatı gibi. Temel verilerle karşılaştırırsanız, hisse senetleri hala çok ucuz” diyor.

Yuan, Çin piyasalarının kısa vadeli bir sıçramanın aksine yeni bir boğa koşusu başlatma olasılığının yüzde 50 olduğunu ve hisse senetlerindeki ayı piyasasının artık sona ermesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Piyasa aşırı düşüş eğilimindeki bir seviyeden hala değerinin altında olan bir seviyeye yeni yeni toparlanıyor.”

Wall Street'teki diğer stratejistler, Pekin'de devam eden teşvik önlemlerine odaklanarak son haftalarda Çin hisse senetleri için yükseliş çağrıları yapıyor. Stratejistler paylaştıkları notta, Goldman Sachs'ın Çin hisse senedi piyasasının ‘daha ciddi politika önlemleri’ ve Çin Hisse senetlerinin aşırı satılması sayesinde yüzde 20 oranında daha yükselebileceğini öngördüğünü ifade ediyor.

UBS: Çin'in büyümesi yüzde 5'e yaklaşabilirUBS: Çin'in büyümesi yüzde 5'e yaklaşabilir

 

Çin birkaç yıl içinde 10 trilyonluk mali teşviğe ulaşabilirÇin birkaç yıl içinde 10 trilyonluk mali teşviğe ulaşabilir

 

Goldman Sachs, Çin için büyüme tahminini yükselttiGoldman Sachs, Çin için büyüme tahminini yükseltti

 

Çin'de deflasyon eğilimi sürüyorÇin'de deflasyon eğilimi sürüyor

 

Çin'de yeni mali önlemler paketi açıklandıÇin'de yeni mali önlemler paketi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)