E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisse senetleri için büyük ralli tahmini---

Çin hisse senetleri için büyük ralli tahmini

Çin hisse senetleri için büyük ralli tahmini
29 Eylül 2024 - 21:34 borsagundem.com

Eurizon SLJ CEO'su Jen, Çin hisse senetlerinin oldukça düşük seviyelerde işlem gördüğünü ve güçlü bir yükselişin yakın olduğunu dile getirdi.

Çin hisse senetlerinde beklenen yükseliş hareketine dair uzmanlardan olumlu sinyaller geliyor. Özellikle, piyasaların odağında olan bu gelişme yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Çin borsası, piyasaların beklediği bir yükseliş trendiyle ilgi odağı haline geldi. Eurizon SLJ'nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Stephen Jen, yatırımcılara hitaben yayımladığı bir raporda, Çin hisse senetlerinin ciddi derecede düşük değerlendirildiğini ve bu durumun önemli bir artış potansiyeli sunduğunu ifade etti. Jen, ABD'nin faiz oranlarında indirime gitmesinin, Çinli firmaların elindeki dolar varlıklarını satmaya yönlendirebileceğine de dikkat çekti.

Dünya'nın haberine göre, Jen’in yorumları, Çin hükümetinin kapsamlı teşvik önlemleri sonrası milyarder yatırımcı David Tepper'ın Çin'e yönelik iyimserliğini dile getirmesiyle daha da güçlendi. Özellikle Bank of America'nın eylül ayında yaptığı ankette, yatırımcıların %19'unun "Çin hisse senetlerini açığa satmanın" en popüler işlemlerden biri olduğunu söylemesi, bu piyasalardaki zıt beklentileri ortaya koyuyor.

Stephen Jen, ABD'nin faiz indirimi ve petrol fiyatlarının düşük seviyelerde kalmasıyla birlikte riskli varlıkların yıl sonuna kadar güçlü bir performans sergileyeceğini öngörüyor. Özellikle ABD seçimlerinden sonra küresel hisse senetlerinde büyük bir toparlanma bekleniyor.

Çin hisse senetleri 5 yılın en düşük seviyesindeÇin hisse senetleri 5 yılın en düşük seviyesinde

 

Morgan Stanley'den Çin hisseleri değerlendirmesiMorgan Stanley'den Çin hisseleri değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)