E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisse senetlerinde düşüş sürüyor---

Çin hisse senetlerinde düşüş sürüyor

Çin hisse senetlerinde düşüş sürüyor
12 Ocak 2016 - 07:02 borsagundem.com

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi düşüşünü sürdürerek 3,000 puan seviyesinin altına geriledi

Çin hisse senetlerinde düşüş sürüyor. Gösterge Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin ekonomiyi destekleme ve yuana istikrar kazandırma kabiliyetine ilişkin endişelerin artması ile birlikte, volatil işlemlerle, 3,000 puanın altına indi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1 düşerek, yerel saat ile 10:53'te 2,986.18 puana indi. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) araştırma birimi baş ekonomisti Ma Jun, yatırmcıların PBOC'un referans kurunda son hareketlerini yanlış anladıklarını söyledi. Offshore yuan (Hong Kong'da işlem gören), para otoritesinin referans kuru bugün de öncekine yakın seviyede belirlemesinin ardından yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Konu hkkında bilgiyse sahip kaynaklara göre hükümetin geçen hafta en az iki kez piyasada destek alımı yapmasına karşın, hisse senetleri düşüşlerini dünkü kapanışa kadar sürdürdü. Hong Kong'da Rabobank Group finans piyasaları araştırma müdürü Michael Every'ye göre, eğer devlet fonları 3,000 seviyesini korumak için piyasaya girerse, bu amacına ulaşamayabilir.

Every, "Her mantıklı kişi satmak isterken, her resmi yetkili alım yapılmasını söylüyor," dedi ve "Piyasaya kötünün ardından iyi para verilmesi, yalnızca kaçınılmazı geciktirir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)